NIJE SVE U LEKOVIMA: Izbegavajte ovih 6 namirnica i sprečite glavobolju

0

Kao što određene namirnice mogu biti prirodni lekovi protiv bolova, tako postoje i one, za koje se veruje, da uzrokuju čak 30 odsto migrena i glavobolja. Stoga je vrlo važno da vodite računa o tome šta jedete, te da izbegavate namirnice s ovog spiska ukoliko patite od čestih glavobolja

Pre svega moramo da napomenemo da ne smete da „preskačete“ obroke, čak i ako ste na dijeti i želite da smršate. Ukoliko često izbegavate određene obroke, možete uzrokovati smanjenje nivoa šećera u krvi što može izazvati migrenu. Trudite se da jedete redovno i hranite se zdravo, te da često konzumirate sveže voće i povrće, celovite žitarice i nemasno meso koje će vam pomoći da održite vitku liniju, ali i sprečiti da vaše telo „gladuje“.

1. Kineska i kisela hrana

Azijska hrana je po pravilu puna jakih začina, a u nju se dodaje i monosodium glutamat (MSG), sredstvo za pojačavanje ukusa, koje može biti uzrok glavobolje. Ovaj pojačivač ukusa nalazi se i u supama iz limenke, smrznutoj i prepađenoj hrani, kao i konzerviranom voću. Takođe, MSG sadrže i ukiseljene, fermentisane ili na bilo koji način marinirane namirnice. Stoga se trudite da ove namirnice konzumirate o ograničenim količinama ukoliko patite od čestih glavobolja.

Spisak namirnice koje morate izbegavati pogledjte OVDE

Foto: Yayimages/Ilustracija

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.