KLJUČNI DETALJ: Šta je otkrio poslednji Jelenin poziv majci

Inspektori trećeg odeljenja kriminalističe policije grada Beograda juče su ponovo otišli na nasip u naselju Crvenka, gde je bačena ubijena pevačica „Granda“, Jelena Marjanović.

Inspektori utvrđuju da li je zaista sa te lokacije uputila poslednji telefonski poziv majci ili je u to vreme bila, eventualno, oteta i odvedena na mesto gde je kasnije zverski ubijena, saznaje „Alo!“

- Poznato je da se Jelenina majka Zorica Krsmanović poslednja čula sa svojom ćerkom pre tragičnog događaja. Jelena joj se tada javila telefonom i rekla joj da ide da istrči još jedan krug i da posle toga planira da dođe kod nje. Bitno je da istraga utvrdi šta je Jelena u tom poslednjem telefonskom razgovoru tačno rekla. Da li je majci rekla: „Idem da trčim“ ili je navela: „Na nasipu sam, idem da istrčim još jedan krug“. Ukoliko je poručila da je na nasipu, na osnovu tog podatka bi moglo da se utvrdi vreme kada je bila napadnuta i odvedena na drugu lokaciju, gde je kasnije, najverovatnije i ubijena -
objašnjava naš izvor upućen u istragu.

Prema rečima našeg sagovornika, ubica je sam likvidirao Jelenu i to za rekordno kratko vreme, dok je perfektno uklanjanje tragova iziskivalo znatno više vremena i za to je, najverovatnije, imao jednog ili više pomagača.

- Ubici je trebalo najviše deset minuta za 30 jakih udaraca kojima je Jeleni potpuno smrskao glavu! Za zločin iz strasti je karakteristično da se veliki broj udaraca zadaje za vrlo kratko vreme. Jako je mala verovatnoća da je krvnik, prilikom čina ubistva, imao pomagača, jer bi bilo potpuno neverovatno da je neko nepomično drži i gleda dok je drugi likvidira. Pretpostavka je da je ubica imao pomagača u drugom činu zločina, kada je telo trebalo preneti na drugu lokaciju i ukloniti sirove tragove. Za besprekorno čišćenje mesta zločina dovoljno je nekoliko sati, otprilike dva do tri sata - navodi naš sagovornik.

Marko Nicović, nekadašnji viši inspektor u Odeljenju za krvne delikte SUP-a Beograd, kaže da je Jelenu mogao da ubije neko ko je žestoko voleo ili žestoko mrzeo.

- U pozadini ovog zločina je velika strast. Tako nešto je mogao da uradi samo čovek koji je žestoko voleo Jelenu ili je osećao veliku mržnju prema njoj! Veća je verovatnoća da je to bio neko sa kim je ona bila emotivno bliska. Treba istražiti ranije emotivne veze u kojima je bila i proveriti da li je negde mogao da izbije kuršlus - kaže Nicović.

On navodi da je u svojoj dugogodišnjoj praksi inspektora za krvne delikte rešavao slične slučajeve.

- Imali smo slučaj kada je taksista zbog izneverene ljubavi sa 34 uboda nožem ubio svoju ljubavnicu. Ona je bila inženjer, imala je muža, ali se kratko vreme viđala sa njim. Kada je odlučila da prekine, on joj je presudio iz strasti - priseća se Nicović jednog od brojnih slučajeva.

Izvor: Alo.rs
Foto: Facebook

Pogledajte još