MITOVI KOJE TREBA DA ZNATE: 7 najvećih zabluda o zdravoj hrani i mršavljenju

0

Postoji mnogo teorija o tome kako lako smršati i održati idealnu kilažu.

Postoji mnogo teorija o tome kako lako smršati i održati idealnu kilažu. Međutim, mnoge od ovih teorija zapravo nisu istinite i predstavljaju samo mitove u koje mnogi neopravdano veruju. Da vidimo šta o najpopularnijim teorijama mršavljenja, odnosno mitovima o zdravoj ishrani, kažu nutricionisti i dijetetičari…

Mit 1: Ishrana tokom noći je loša po vas

Pre nego što zatvorite vrata vaše kuhinje u 20 časova, znajte da smetnje s varenjem pred spavanje nisu ono što uzrokuje gojenje. “Sve se svodi na jednostavnu matematiku”,kaže Ilis Šapiro, autor knjige “Da li da izbacim peciva?”. “Ako vaše telo koristi više energije (kalorija) nego što ste jeli tog dana, grickanje pred spavanje nije uopšte loša stvar i čak vam može pomoći da stabilizujete nivo šećera u krvi”, kaže Ilis.

Kako Ilis kaže, kada sami sebe naterate da ništa ne jedete nakon određenog doba, to može dovesti do razvoja depresije. Svakako pokušajte da smanjite obroke pre spavanja, ali ako sat pre nego što legnete u krevet pojete nešto lagano to vam može pomoći da lepše i zdravije spavate, te i da smanji rizik od pojave kiseline koja može da se javi kada se duži vremenski period gladuje i kada telo nije u mogućnosti da pravilno vari hranu.

U koje još mitove o zdravoj ishrani i dijetama ne treba da verujemo pogledajte OVDE.

Izvor: NaDlanu
Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.