#PROFEMINA2016 – dr Zorica Mršević: Ako se ne odbranimo od prvog napada, uvek ćemo biti džak za uvežbavanje

0

Ovogodišnja konferencija Pro-Femina 2016, koju četvrti put zaredom s velikim uspehom organizuju kompanija Color Press Grupa i časopis “Lepota i zdravlje”, protekla je u znaku slogana manifestacije – “Šta žene žele?”, ali i jubileja najpopularnijeg ženskog magazina na ovim prostorima koji obeležava petnaest godina postojanja.

U uvodnoj reči urednica magazina “Lepote i zdravlja” Lidija Ćulibrkkratko se osvrnula na rad časopisa tokom proteklih deceniju i po, nakon čega je konferenciju zvanično otvorila Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Republike Srbije. Publici se obratila i Vesna Savić Đukić, predstavnica UNICEF-a Beograd, podsećajući na to koliko je važno boriti se za prava dece, kako u Srbiji tako i u celom svetu.

Tokom panela “E, ovo je stvarno važno!” dr Zorica Mršević, naučna savetnica Instituta društenih nauka, članica Opservatorije nasilja nad ženama, između ostalog je rekla:

Ako se ne odbranimo od prvog napada, celog života ćemo biti džak za uvežbavanje. Naravno, u prenosnom smislu, ne govorimo sad samo o nasilju fizičkog karaktera…”

Kompletnu izjavu poslušajte u videu:

Foto: Color Press Grupa

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.