SNAGOM VOLJE DO USPEHA: 6 trikova za bolje rezultate treninga

0

Snagu volje pojedinci bi trebalo da razvijaju kako bi se uspešno borili protiv trenutnih užitaka koji nisu u skladu s njihovim dugoročno postavljenim ciljevima.

Svaki svestan čin pojedinca u korist određenog dugoročnog cilja predstavlja ličnu snagu volje.

Za uobičajene dnevne aktivnosti, kao što je redovno ustajanje iz kreveta u ranim jutarnjim satima radi zadovoljavanja finansijskih potreba, potrebna je snaga volje. Snaga volje direktno je povezana s procesima u mozgu.

Snagu volje pojedinci bi trebalo da razvijaju kako bi se uspešno borili protiv trenutnih užitaka koji nisu u skladu s njihovim dugoročno postavljenim ciljevima.

Predlažemo vam šest načina pomoću kojih ćete zasigurno razviti vašu snagu volje, odnosno povećati sposobnost samokontrole kako ne biste bezrazložno izbegavali odlaske na treninge.

1. Testirajte vaše telo

Ne postoje adekvatna istraživanja koja bi potvrdila kako je snagom volje moguće naterati sebe na skoro sve aktivnosti, pa tako i one koje stvaraju osećaj stresa i izrazitog fizičkog i psihičkog napora. Neki stručnjaci tvrde kako samostalno prisiljavanje pojedinca na izvršenje određenih aktivnosti koje ga užasavaju u slučaju izbegavanja određenih aktivnosti koje želi kontinuisano da izvršava deluje vrlo pozitivno.

Dakle, izbegavanje odlaska na trening možete “kazniti” tuširanjem s hladnom vodom.

2. Budite siti

Neki naučnici veruju da šećer pospešuje snagu volje. Unosite adekvatne količine nutritivnih elemenata kako biste imali dovoljno i snage i volje za izvršenje zadataka, odnosno aktivnosti koje biste voleli da uradite.

3. Stvorite dosadnu atmosferu

Ukoliko ste se udobno smestili u vašem domu kako biste gledali vašu omiljenu seriju u vremenu koje ste prethodno odredili za trening u teretani predlažemo vam da ugasite televizor, sklonite hranu sa stola te ne komunicirajte s okolinom.

Iz manje privlačne atmosfere odlazak u teretanu za vas biti znatno bezbolniji.

4. Ne umarajte se pre treninga

Prema određenim istraživanjima osobe koje u vremenu koje provedu na putu prema teretani igraju video igre imaju znatno manje snage za izvođenje treninga.

Ljudski mozak ne razlikuje korisnost određenih aktivnosti, već samo da je delovao. Neposredno pre treninga nastojte da se opustite aktivnostima kao što je, na primer, slušanje muzike.

5. Spavajte

Nedostatak sna utiče na raspoloženje, te izvođenje svih aktivnosti. Kako biste bili adekvatno raspoloženi i u mogućnosti za kvalitetno treniranje omogućite vašem organizmu adekvatan odmor.

6. Izbegavajte aktivnost na društvenim mrežama

Ljudi neretko i postavljanje statusa na njihovom Fejsbuk profilu doživljavaju kao izvršenje određenog zadatka. Izvršavanjem nebitnih zadataka može se stvoriti osećaj premorenosti, te možda upravo radi postavljanja statusa na vašem društvenom profilu nećete imati dovoljno energije za odlazak na trening.

Nadalje, moguće je da ćete stvoriti osećaj kako ste u danu bili vrlo produktivni i kako ste izvršili dovoljan broj dnevnih aktivnosti, a to može dovesti do smanjenja motivacije za izvršenje aktivnosti koje bi tek trebalo da slede. Postavljanjem statusa ili komentarisanjem fotografija nagradite se nakon što ste izvršili sve vama zaista značajne dnevne aktivnosti.

Izvor: Index.hr
Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.