SPOJ VRHUNSKIH BRENDOVA: ETIHAD AIRWAYS objavio globalno sponzorstvo FASHION WEEK-A

Njujork i Abu Dabi: Etihad ervejz, nacionalna avio-kompanija UAE, danas je objavila da je zaključila sveobuhvatan novi globalni ugovor sa WME | IMG kojim postaje značajan dugoročni partner modnoj industriji pružajući podršku organizaciji 17 događaja godišnje povezanih sa Nedeljama mode širom sveta.

Po ovom ugovoru, koji predstavlja prvo višegodišnje sponzorstvo jedne avio-kompanije u modnoj industriji u više zemalja, Etihad ervejz će postati zvanična avio-kompanija Nedelja mode u Njujorku, Londonu, Milanu, Berlinu, Sidneju i Mumbaju. To su New York Fashion Week: The Shows, MADE Fashion Week, London Fashion Week, London Collections: Men, Milan Fashion Week, Milano Moda Uomo, Mercedes-Benz Fashion Week Berlin, Mercedes-Benz Fashion Week Australia i Lakme Fashion Week (Mumbaj).

Etihad ervejz partners, grupacija koju čini sedam avio-kompanija u kojima ovaj prevoznik ima vlasnički udeo, će takođe biti strana u ugovoru Etihad ervejza sa WME | IMG, čiji portfolio uključuje više od 30 modnih događaja širom sveta i njihove ogranke IMG Models, Art + Commerce i The Wall Group, koji upravljaju karijerama modnih ikona u oblastima modelinga, fotografije i stajlinga.

Alitalija, Džet ervejz, erberlin, Er Srbija, Er Sejšeli, NIKI i Etihad ridženel će omogućiti svetskim modnim poslenicima da stignu i da se predstave na ključnim događajima za modnu industriju tokom cele godine.

Džejms Hogan
, predsednik i generalni direktor Etihad ervejza, je ovim povodom izjavio: “Ova nova saradnja je veoma značajna za Etihad ervejz. Zajedno sa WME | IMG, stvorili smo jedinstveni marketing odnos koji sada povezuje međunarodnu modnu zajednicu na svim našim ključnim tržištima."

“Nedelje mode i Etihad ervejz predstavljaju idealan spoj brendova, jer delimo atribute kao što su izvrsnost, ambicija i inovativnost. Ove karakteristike odlikuju našu prepoznatljivu ponudu usluga. Isto tako, dizajn i stil spadaju u oblasti interesovanja mnogih naših gostiju."

Ovaj dogovor označava prekretnicu jer prevazilazi okvire tradicionalnog sponzorstva i predstavlja prvi ugovor ove vrste za jednu grupaciju avio-kompanija. Na osnovu našeg poslovnog modela, Etihad ervejz partners će kolektivno predstaviti širok spektar novih inicijativa u oblasti mode za naše goste na našem domaćem tržištu, u Abu Dabiju, kao i širom sveta.”

Arijel Emanuel, generalni direktor kompanije WME | IMG, je dodao: „Etihad ervejz je idealan partner za delatnost koja ceni kreativnost, dizajn i izvanrednu uslugu. Ponosni smo što radimo sa njima na razvoju programa koji su po meri modne industrije.

Etihad ervejz i partnerske avio-kompanije će razviti saradnju koja je usredsređena na oblast putovanja sa modnim dizajnerima, modelima, stilistima, novinarima, fotografima, dobavljačima i sponzorima. Etihad ervejz će osmisliti jedinstvene promocije orijentisane ka gostima i ponudu za modnu industriju u celini.“

Etihad ervejz će po prvi put učestvovati na nedelji mode tokom Mercedes-Benz Fashion Week Australia, koja traje od 15. do 20. maja 2016. godine u Sidneju. Nakon toga, Etihad ervejz će sponzorisati još pet događaja u 2016. godini – u Berlinu, Mumbaju, Njujorku, Londonu i Milanu – a podržaće svih 17 modnih događaja za muškarce i žene u 2017. godini.

Ova značajna nova inicijativa postaje ključan element strategije sponzorstava Etihad ervejza, koji će uticati i na povećanje saradnje među članicama grupacije Etihad ervejz partners, pružajući mogućnosti za razvijanje brenda i razvoj ekonomije obima za sve partnere.

Etihad ervejz će se ubuduće usmeriti na tri ključna elementa životnog stila koji određuju konkurentsku prednost koju donosi sponzorstvo: hranu, modu i fudbal.

U martu 2016. godine, Etihad ervejz je najavio višegodišnje partnerstvo sa kompanijom, WME | IMG’s Taste Festivals Ltd, koja je organizator vodećeg svetskog događaja u ugostiteljstvu još od 2004. godine. Avio-kompanija će, zajedno sa brojnim članicama Etihad ervejz partners, učestvovati na 14 Festivala ukusa (Taste Festivals) u 2016. godini.

Etihad ervejz brojna partnerstava u oblasti fudbala, uključujući i sponzorstvo dresa i zvanično partnerstvo sa fudbalskim klubom Manchester City, ženskim fudbalskim klubom Manchester City, fudbalskim klubom New York City, klubom Melbourne City i ženskim klubom Melbourne City. Etihad ervejz je takođe zvanični avio partner fudbalskim klubovima Al Ain i Al Ittihad, kao i Prve fudbalske lige u Sjedinjenim Državama.

Avio-kompanija ostaje posvećena i ključnim sponzorstvima koja predstavljaju Abu Dabi kao poslovnu i turističku destinaciju. U trenutna sponzorstva avio-kompanije spadaju Etihad ervejz Velika nagrada Abu Dabija u Formuli 1, Abu Dabi HSBC Golf Šampionat, Abu Dhabi Tour, Svetsko profesionalno prvenstvo Džiu džicu u Abu Dabiju i Mubadala Svetski šampionat u tenisu.

Pogledajte još