KVALITETNIM NAMIRNICAMA DO RAVNOG STOMAKA: Pripremite se za sezonu skidanja u bikini

Dolaze vreli letnji dani i sezona skidanja u bikinije. Naravno, svi želimo da izgledamo što lepše, a mnogi sanjaju o ravnom stomaku. Saznajte više o namirnicama koje će vam pomoći u tome.

Avokad

Ovo voće obiluje nezasićenim mastima, koje ulaze u kategoriju zdravih masti. Istraživanja su pokazala da je avokado izvrstan za osećaj sitosti, a pri tom ne deblja. Uočeno je da avokado posebno dobro deluje na područje oko struka kao i da pridonosi smanjenju masti na tom delu tela. Zbog toga, ako želite izražene trbušnjake i tanak struk, počastite se avokadom!

Zeleni čaj

Za ovaj čaj ste sigurno već čuli. Stručnjaci kažu da tri šoljice zelenog čaja dnevno ubrzavaju rad metabolizma i sagorevaju 60 kalorija na dan. Osim za vitku liniju, zeleni čaj je dobar i za otapanje celulita.

Jogurt

Tajnu jogurta znaju svi oni koji nemaju masne naslage na stomaku, ali ih muči nadutost koja vizuelno povećava ovaj deo tela. Tu u pomoć priskače jogurt koji je izvrstan za problem nadutosti jer podstiče brži rad creva i omogućava lakšu probavu. Najbolji su probiotički jogurti i stručnjaci savetuju barem jedan dnevno.

Borovnice

Ako želite ravne, ali ženstvene trbušnjake ovo voće je neizostavno. Borovnice sadrže antioksidanse koji ubrzavaju brže sagorevanje kalorija. One ubrzavaju i protok krvi i sprečavaju nakupljanje masti, posebno u kritičnom predelu stomaka To je potvrdilo nekoliko istraživanja. Borovnice su dobre i za mišiće jer ih učvršćuju.

Čokoladno mleko

Možda se čudite kako čokoladno mleko može da pridonese ravnom stomaku, ali činjenica je da može. Čokoladno meko pridonosi izgradnji mišića, te zbog toga ne čudi što ga često koriste profesionalni spotristi. Ono sprečava oštećenje mišića i doprinosi njihovoj čvrstoći. Prevedeno, to znači da će vam pomoći u izgradnji seksi mišića na stomaku samo ukoliko vežbate.

Izvor: NaDlanu
Foto: Pixabay.com

Pogledajte još