LOŠE VESTI: Uskrs u znaku kiše, a takvo vreme će se nastaviti do…

Na severu Srbije danas pretežno sunčano i umereno toplo, povremeno uz umerenu oblačnost. U ostalim predelima biće promenljivo oblačno, ponegde uz kratkotrajnu kišu. Vetar slab do umeren, severnih pravaca. Maksimalna temperatura od 16 do 21°C.

U Srbiji sutra jutro umereno oblačno. Tokom dana jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, prvo u južnim i zapadnim, a do kraja dana i u ostalim predelima. Uveče i tokom noći očekuju se obilnije padavine. Duvaće umeren do pojačan jugoistopni vetar, u košavskom području jak, na jugu Banata povremeno sa olujnim udarima i preko 80 km/h. Minimalna temperatura od 5 do 10°C, maksimalna dnevna od 18 do 24°C.

Narednih dana pretežno oblačno, vetrovito i sveže sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Očekuju se i veće količine padavina, ponegde i do 30 mm kiše po metru kvadratnom za 24 sata. Na višim planinama iznad 1600 metara očekuju se susnežica i sneg. Maksimalna temperatura kretaće se uglavnom od 11 do 19°C, dok će u sredu biti najhladnije sa maksimalnom temperaturom od 10 do 15°C.

Tek od četvrtka se očekuje prestanak padavina.

Izvor: nadlanu

Pogledajte još