HOROSKOP ZA MAJ 2016. GODINE: Koje znakove će retrogradni Merkur da POKOPA

OVAN

Ljubav

Slobodnim Ovnovima će Sunce, koji je vladar njihovog polja ljubavi, i Venera, kraljica srca, tranzitirati kroz polje posla, novca i ličnih vrednosti u prve dve dekade meseca, a u trećoj će se prebaciti u polje okoline, kratkih putovanja, komšiluka. Ovo su segmenti u kojima ćete moći da pronađete neke zanimljive ljude i interesantne nove emotivne motivacije. Naročito bih podvukla baš odnose koji će ići preko posla, jer su u ovom periodu i podržani od strane Jupitera iz Device i vašeg polja poslovnih okolnosti i svakodnevice. Dakle kod mnogih će funkcionisati ona varijanta – nekog od kolega ćete početi da gledate malo drugačijim očima, sve više će vas privlačiti komunikacija sa ovom osobom a to otvara put i ka nekim jačim dešavanjima. Zbog retrogradnosti Merkura ne očekujte da će se priče odvijati brzo, a ni ne preporučuje vam se da žurite – žurba vas je ionako mnogo puta uvukla u odnose koji su se završili i pre nego što su počeli. Parovi će tokom ovog meseca imati skladnije odnose, jer ćete i vi i partner više vremena posvećivati vezi i truditi se da jedno drugom ugodite. Doduše komunikacija će vam povremeno biti slaba tačka, a naročito bih vam skrenula pažnju na treću dekadu meseca, koja za vaš odnos može biti pomalo turbulentna. U tom periodu je bolje prećutati nego se upuštati u rasprave.

Posao

Vaše polje posla i novca obogaćeno je stelijumom planeta tokom većeg dela ovog meseca i sigurno je da ćete uspeti da u velikoj meri stabilizujete poslovni segment. Ne zaboravite da vaš vladar sve vreme ide retrogradnim hodom i da je bolje usmeriti se na redovne, svakodnevne obaveze i održavati postojeće saradnje, nego pokušavati da pokrenete nešto što je novo. Ovo je pre period poboljšavanja u radnoj sredini i unapređivanja partnerskih odnosa nego traženja novih vidova zarađivanja. Vladar polja komunikacije, Merkur, sve vreme će biti što retrogradan, što u svojoj senci, pa može povremeno biti problema u dogovorima, ali i u prolongiranju nekih sastanaka ili teškoća sa bitnom dokumentacijom. U trećoj dekadi i ulasku Sunca i Venere u polje komunikacije i pokreta, za nezaposlene je vreme da se aktivnije bace u potragu za poslom. Kod onih koji rade to je period preispitivanja saradnji i napetosti.

Zdravlje

Jupiter u vašem polju zdravlja krenuće direktnim hodom krajem prve dekade maja. Pred vama je vreme kada je potrebno promeniti navike, naročito kontrolisati ishranu, i posvetiti se nekim zdravstvenim tegobama koje duže vreme „vučete“. Aktivne su hronične bolesti, posebno kod starije populacije.


BIK

Ljubav

Dragi Bikovi, i pored relativno komplikovane slike ovog meseca, vi nećete moći da kažete da ste u emotivnom segmentu nezadovoljni. Tranziti Sunca, Venere, pa čak i retrogradnog Merkura kroz vaš znak u potpunosti vam odgovaraju, donose vam veću energiju, komunikativnost, a definitivno ćete u očima suprotnog pola izgledati lepše i zavodljivije. Jupiter u vašem polju ljubavi kreće direktnim hodom krajem prve dekade ovog meseca, i otvara velike mogućnosti za nove priče i nove ljubavi. Do kraja prve polovine meseca možda ćete još uvek u mislima imati neko bivše emotivno partnerstvo, ali će dešavanja koja su pred vama vrlo brzo izbrisati te slike. Uživajte u ovom mesecu jer vam može konačno doneti ono na šta već prilično dugo čekate – novu ljubav i stabilnost, zadovoljstvo u njoj. Ukoliko ste u emotivnoj vezi ili bračnom odnosu, moguće je da ćete vi više „vući“ i potencirati na dešavanjima i komunikaciji, susretima sa partnerom. Baš ta komunikacija može povremeno predstavljati problem (ne zaboravite – Merkur je retrogradan!) pa vam se savetuje da sa mnogo tolerancije prilazite odnosu sa voljenom osobom. Želja za promenama ili definisanjem veze, a kod pojedinih i forma nezadovoljstva brzinom dešavanja, biće posebno naglašena u trećoj dekadi maja, kada su i najveće mogućnosti za povremene turbulencije.

Posao

Maj je uvek vaš mesec, pa će to i sada biti osetno, čak i u poslovnom segmentu. Nebo je u ovom periodu vrlo blagonaklono prema vama i pred Bikovima je vreme kada možete svojim radom, istrajnošću i upornošću stići do zaista dobrih rezultata. Istina je da vladar polja posla i novca, Merkur, ide retrogradnim hodom, ali njegove pozicije sada samo daju snagu vašim naporima. Napredovanje je sporo, ali stabilno, a rezultat je uvek i najvažniji, zar ne? Ono na šta morate obratiti pažnju jeste lična angažovanost, jer će vas dobri aspekti koji vas podržavaju pomalo „uljuljkati“ pa se može javiti lenjost i „lako ćemo“ fazon. Nemojte dozvoliti da propustite neke dobre prilike za napredovanje. Treća dekada će doneti mnogo više aktivnog uključivanja u poslovnom segmentu, ali tada je vreme i za neke trzavice u komunikacji sa saradnicima. Imajte uvek na umu da je varijanta kompromisa sada najbolje rešenje.

Zdravlje

Zdravstveni segment je tokom maja meseca prilično dobar. Ono na šta biste morali da obratite pažnju je ishrana, jer sem mogućnosti za višak kilograma, mogu se javiti i problemi sa stomačnim delom, ali i sa jetrom i žučnom kesom. Takođe, neophodno je da budete više u pokretu, rekreacija, šetanje.....

BLIZANCI

Ljubav

Tokom celog meseca maja, vladar vašeg znaka Merkur, biće što u retrogradnom hodu, što u svojoj senci i u vašem prirodnom dvanaestom polju koje vlada tajnama, podsvešću, povlačenjem. Oni koji su slobodni mogu se u ovom periodu zaljubiti i započeti odnos koji će želeti nekako da sakriju od radoznalih očiju. Kod drugih će se pak ovi aspekti manifestovati u smislu da će se žestoko zainteresovati za nekog, ali da neće biti spremni da ta svoja osećanja i otkriju. Doduše, budite spremni na to da ćete u prvoj polovini meseca još uvek možda zatreperiti kada se spomene vaša bivša ljubav i čak pokušavati da tu možda i pokrenete situaciju. Da mogućnosti za obnovu postoje, to je istina, ali vas savetujem da sačekate poslednju dekadu maja koja može doneti potpuno novu osobu u vaš život. Oni koji su u emotivnim vezama ili brakovima nemaju lošu situaciju pred sobom. Vi lično ćete pokušavati da neke stvari u odnosu sa partnerom ispravite, a od kraja prve dekade i partner će se aktivno uključiti, možda promeniti neka svoja ustaljena ponašanja i omogućiti da vaša veza ide jednim mirnijim tokom. Poslednja dekada može vama dvoma doneti par burnih dana, ali u smislu da će se neki problemi konačno „prelomiti“ i da će doći do jednog ozbiljnog razgovora koji će usmeriti vaš odnos u pravom smeru.

Posao

Tokom ovog meseca sve u poslovnom segmentu morate raditi promišljeno, bez žurbe i sa mnogo takta. Vaši planovi jesu podržani planetarnim rasporedom, ali samo ako njima pristupate uz veliku dozu opreza, racionalnosti, praktičnosti. Mlad Mesec u polju podsvesti u prvoj sedmici maja doneće vam da na situaciju u poslovnom segmentu gledate na drugačiji, mnogo realniji i stabilniji način. Očekujte povremeno probleme u komunikaciji i dogovorima sa kolegama i saradnicima, koji će uglavnom biti prisutni u većoj ili manjoj meri tokom celog ovog perioda. Takođe, postoji otvoren teren za greške i propuste u poslovnim prepiskama, bavljenju dokumentacijom, a slobodno računajte na to da ćete bitne informacije ili papire koji su vam neophodni za posao, verovatno dočekati tek u trećoj dekadi. Baš ta, poslednja dekada maja, doneće konačne realizacije bitnih poslova, i aktivan pristup inostranim firmama.

Zdravlje

Vladar polja zdravlja ide retrogradnim hodom, vaša planeta Merkur je takođe u dosta nepovoljnoj poziciji i definitivno je da je ovo mesec kada morate obnoviti snage svog organizma. Borite se sa stresom i padom imuniteta kroz odmaranje, raznovrsnu ishranu i bavljenje rekreacijom. Od treće dekade energetski počinjete da se dižete u mnogo većoj meri.

RAK

Ljubav

Sve će vas tokom ovog meseca „terati“ da emotivnim odnosima pristupate na drugačiji način. Ukoliko ste sami, teško vam je da vrata prošlosti u potpunosti zatvorite za sobom i verovatno je da ćete povremeno tokom ovog perioda imati padove i pokušaje da neki kontakt i komunikaciju sa bivšim partnerom obnovite. Neki Rakovi će se preko prijatelja raspitivati o osobi koja im je ostala u srcu, ili možda slati signale preko društvenih mreža – u suštini, i dalje ćete čačkati stare rane. Istina je da se ovde neki kontakti mogu ponovo pokrenuti, ali moguće je da ova obnova bude kratkog daha i da vas drži samo u narednih par meseci. Pre bih vas savetovala da se okrenete malo sebi, druženju sa prijateljima i izlascima, jer vam iz tog segmenta idu mogućnosti za nove emotivne priče. Pošto Merkur, koji vlada vašom komunikacijom, nije postavljen najbolje, moguće je da ćete dosta stidljivo pristupati ovim pričama ili biti povučeni, očekujući da druga strana bude aktivna. Savet je da „prelomite“ i da ne propuštate prilike za sreću. Oni koji su u emotivnim vezama i brakovima moraju o mnogo toga da razgovaraju sa voljenom osobom. Ne izbegavajte ove razgovore, jer vam jedino oni mogu doneti da se neke stvari između vas dvoje iskristališu i možda, samo možda – krenu u pozitivnom smeru.

Posao

Dva malefika, oba u retrogradnom hodu u polju poslovnih okolnosti i svakodnevice, zadaće komplikovan zadatak Rakovima tokom maja. Istina je da će se neke stvari ipak malo jače pokrenuti direktnim kretanjem Jupitera krajem prve dekade, ali i na dalje će pred vama biti period kada ćete do uspeha stići samo ako funkcionišete u nekom ustaljenom, stabilnom, vrlo praktičnom modusu. Podrška drugih stoji, moguće je da se tokom ovog maja dogode i neka važna poznanstva, ostvare bitni kontakti sa ljudima koji su spremni da vas poguraju, ali ne računajte da će bilo šta od toga ići brzo. Na neke dogovore ćete morati da se vratite i da ih preispitate, neki ugovori će morati da budu promenjeni, jer će saradnici tražiti bolje uslove ili vas pak ograničavati nekim dodatnim zahtevima. Ono što će dobro funkcionisati jeste finansijski segment, gde vas očekuje stabilnost i prilivi iz više izvora, kao i naplate starih potraživanja.

Zdravlje

Dosta nerviranja i veliko trošenje energije u poslovnom segmentu mlađoj populaciji će i na dalje donositi probleme i „krnjiti“ vaš imuni sistem. Svesni ste koje poteze je potrebno da povučete, ali nikako da sebe stavite na prvo mesto. Kod starijih će biti aktuelne hronične problematike, najviše sa kostima, kičmom. Potrebno je redovno se kontrolisati.

LAV

Ljubav

Ovaj mesec nije zadao lak zadatak Lavovima koji su u emotivnim vezama ili brakovima. Nema naznaka da će dolaziti do nekih većih raskola, trzavica između vas i partnera, ali ono što je evidentno je neka vrsta odvojenosti i distance koju nikako ne uspevate da prevaziđete. Oboje ste usmereni na svoje lične prioritete i malo vremena ostavljate za zajedništvo, za povezanost, za građenje odnosa. Ukoliko u ovom tempu nastavite i dalje, i sami ste svesni da to neće biti dobro po odnos, pa bih savetovala da makar vi, jer ste u ovom mesecu dosta stabilniji od voljene osobe, napravite neke konkretnije poteze ka ponovnom vraćanju ljubavi u vašu vezu. Posao i obaveze neće pobeći i zato „uštinite“ malo vremena i vratite vaš odnos u neke mirnije, stabilnije vode. Ako budete u prilici, savet je da makar u trećoj dekadi odvojite par dana samo za sebe i za voljenu osobu. Biće evidentan porast strasti, ma hajmo da makar preko spavaće sobe sredimo situaciju.....Slobodnima preko poslovnog okruženja, ali i poznanstva preko prijatelja stoje otvorene mogućnosti za ulazak u novu priču. Doduše, drugi deo maja je mnogo bolji, jer ste vi tada više u svom „fazonu“, raspoloženi, duhoviti, komunikativni i spremni da se prepustite čarima ljubavi. Samo preporuka za vas – manite prošlost i već jednom, konačno, u potpunosti zatvorite ta vrata.

Posao

U poslovnom segmentu Lavovi imaju komplikovanu situaciju. Dok sa jedne strane, retrogradne planete (a između ostalih i vladar polja posla i novca, Merkur) otežavaju i prolongiraju napredovanje, s druge – puno polje karijere i Mlad Mesec u tom polju, kao i direktno kretanje Jupitera u polju posla i novca – daju veliku podršku za sve vaše napore. U prve dve dekade ovaj raskol će biti evidentniji, pa vam toplo preporučujemo da u tom periodu iskoristite ono što vas vodi vašim putem na pravi način, a to su strpljivost, praktičnost i prisebnost. Mesta za žurbu nema, jer će vas ona samo uvesti u greške ili u propuste u komunikaciji i dogovorima sa saradnicima, a može vam doneti i probleme papirološke prirode. Ne zaboravite da su tokom maja nadređeni u potpunosti na vašoj strani, pa nemojte prokockati ovo poverenje već dajte sve od sebe da se dokažete na pravi način. Ulaskom u treću dekadu, otvara se podsticajniji period pred vama, a to je vreme i za najjače i najstabilnije finansijske prilive.

Zdravlje

Svesni ste da vaše zdravlje nije baš najsjajnije u ovom periodu, ali iskreno – ni ne trudite se mnogo da to popravite. Preporuka je za vas više kretanja, ali i više odmaranja, relaksacije, a po pitanju ishrane sada možete napraviti neke značajne pomake na bolje. Starijima i dalje stoje hronični problemi.

DEVICA

Ljubav

Ne zaboravite da je za svaki uspešan emotivni odnos prvenstveno potrebno da sagledate koji su vaši propusti i greške i na koji način vi lično možete doprineti poboljšanju odnosa. Ovog meseca nemate lagan zadatak u svojim vezama i brakovima, jer ste skloni da pravite greške u odnosu, i ne samo to, već i da ih ponavljate i da se tvrdoglavo držite svojih ubeđenja. Partner će od druge dekade da se aktivnije uključi u pokušaje da obnovi i oplemeni vašu vezu i trebali biste da sledite njegov način. Prema tome, drage Device – malo više tolerantnosti, manite vaša zakeranja i potrudite se da se vaše veze odvijaju stabilno. Čak i sitnice sada mogu u velikoj meri popraviti vaš odnos, pa izvedite voljenu osobu na ručak, u prirodu, odvojite par dana vremena i idite na jedno lepo putovanjce. Zajedno uživajte i opustite se. Oni koji su usamljeni će, zbog velikog broja retrogradnih planeta koje u ovom periodu utiču na njih biti ili u fazonu prošlosti, ili pak nećete imati dovoljno podsticaja da se angažujete, pokrenete i više izađete među ljude. Preko posla, naročito preko poslovnih putovanja ipak se pred vama može otvoriti mogućnost za jednu dosta zanimljivu ljubavnu priču. Poenta je u tome da ne smete biti stegnuti, pustite da vam drugi priđu i dajte im šansu. Drugi deo maja je mnogo aktivniji, opustite se i uživajte!

Posao

Jupiter u polju posla i novca krajem prve dekade maja kreće direktnim hodom. No, vladar vašeg znaka, Merkur, tokom celog meseca je što u retrogradnom kretanju, što u svojoj senci, pa je pred vama period kada ne treba žuriti i brzati jer će vas to samo uvoditi u greške i propuste u saradničkim odnosima. Najjače vam je postavljeno polje stranaca, putovanja, pa će aktivnosti u ovim segmentima biti mnogobrojne, ali i tu važi – budite racionalni, praktični, strpljivi i konkretni i možete se nadati uspehu, i to najviše kada u trećoj dekadi Sunce i Venera uđu u vaše polje karijere. U suštini, pred vama je mesec kada neku veliku podršku od drugih nemate, istina je da sve zavisi samo od vas i od toga na koji način se postavite, ali zato imate više nego dovoljno volje i upornosti da sve situacije uspešno privedete kraju. Finansijski segment će biti dosta uspešan, novac će vas „hteti“, i tu ćete moći da budete opušteni.

Zdravlje

Vladar polja zdravlja ide unazad, ali zato Jupiter u vašem znaku kreće direktno, pa je ovo period da vrlo uspešno rešite zdravstvene problematike iz prethodnog perioda. Ono što vam je potrebno je kretanje, jer ste skloni statičnosti, a prelazak na zdraviji način ishrane će sada dati velike rezultate.

VAGA

Ljubav

Vaša vladarka Venera je u svom sedištu i znaku Bika tokom prve dve dekade, a u treću prelazi u vama srodan, vazdušni znak Blizanaca. Malo je reći da ćete se vi lično osećati odlično, ma fenomenalno tokom ovog perioda! E sada, vama je dobro, spremni ste na kojekakve ustupke prema voljenoj osobi, željni toga da je razmazite i da joj ugodite na svaki mogući način....ali vaš partner baš i nije u nekom naročitom fazonu. Mars, koji vlada vašim bitnim relacijama, ide retrogradnim hodom, pa ćete verovatno vi biti pokretač odnosa i truditi se da sve između vas dvoje funkcioniše više nego savršeno. Ono što bih vam preporučila kao odličan metod da dobijete sve što želite od voljene osobe jeste – spavaća soba. Naime, strast je u ovom mesecu na svom vrhuncu, pa očarajte svog partnera onako kako vi to samo umete. Ukoliko ste usamljeni, slobodni, sami....neko se može vratiti u vaš život. Doduše, to ne mora biti bivši emotivni partner, već osoba sa kojom ste ranije imali komunikaciju, možda kratko poznanstvo, neko ko vam se dopao ali u tom trenutku se nisu dogodile neke značajnije stvari između vas dvoje. Neke Vagice će pak biti više u fazonu da se dobro provedu i da gledaju samo na sebe i na svoje uživanje, što i nije toliko loše, zar ne? Vi ćete biti u fazonu provoda i možda poneke neobavezne avanturice....

Posao

Vladar polja posla, Mars, tokom ovog meseca ide retrogradnim hodom, pa nemate osnova da očekujete neke spektakularne promene niti novitete u poslovnom segmentu. Uglavnom će se sve svoditi na ustaljeno obavljanje poslovnih obaveza i projekata koje ste pokrenuli u prethodnom periodu. Čak su i ovde mogući povremeni zastoji i greške, nesporazumi u komunikaciji i teški dogovori, sve zaslugom retrogradnog Merkura. Stelijum planeta u osmom polju, koje između ostalog vlada i novcem od drugih ljudi, usmeriće pažnju Vaga najviše na finansijski segment poslovanja. Sada možete uzeti pozajmicu ili kredit od banke a takođe će novac početi da dolazi od poslova koje ste odradili. Mlad Mesec u ovom polju u prvoj dekadi maja ukazuje na potrebu da obzirno, racionalno i promišljeno baratate svojim finansijskim resursima. Više aktivnosti i bolji rezultati krenuće u trećoj dekadi maja. Podrška od šefova.

Zdravlje

Uspevate da održite stabilnost u zdravstvenom segmentu, a prilike će po vas znatnije krenuti na bolje kada u trećoj dekadi dobijete podršku od Sunca i Venere. Direktan Jupiter u polju psihe govori da je potrebno više se okrenuti svojim potrebama, naći vremena za opuštanje, mir, relaksaciju.

ŠKORPIJA

Ljubav

Ukoliko imate emotivnog ili bračnog partnera, najbolje bi bilo da se tokom ovog meseca opustite i prepustite. Vladar vašeg znaka ide retrogradnim hodom, vi ste u periodu smanjene energije, možda ste i izgubili čak onu potrebu da budete partneru na usluzi svaki čas. No, vaše voljeno biće, kao da oseća da ste u „padu“ i iz sve snage će se truditi da vas odobrovolji i uljuljka u neke divne, emotivne trenutke. Partner se trudi da stabilizuje vaš odnos i dokle god se vi ne budete u velikoj meri mešali u to, sve će ići kao po loju. Zbog retrogradnosti Merkura ne izvlačite neke stare priče na površinu, i ne „ujedajte“ voljenu osobu kada upadnete u vašu, nadaleko čuvenu mrgodnost. Za promenu – vi ne radite ništa i ne pokušavajte da kontrolišete situaciju, kao što to inače znate. U poslednjoj dekadi maja će i strast krenuti uzlaznom linijom, i u suštini – nemate ni malo loš period pred sobom! Ukoliko ste sami, vladar polja ljubavi, Jupiter, kreće direktnim hodom u prvoj dekadi maja u vašem polju prijatelja. Neko poznanstvo koje je na ovaj način pokrenuto još u prethodnom periodu, sada se može aktivirati i intenzivirati. I neke nove šanse će se otvoriti Škorpijama i to preko društvenih mreža, preko izlazaka, proslava, zabave. Proširite krug prijatelja jer vam iz ovog segmenta sada sledi i pokretanje ljubavne priče.

Posao

Retrogradni Saturn i Mars u polju posla i novca, za divno čudo će, tokom ovog meseca biti na vašoj strani, i to najjače od kraja druge dekadde maja, kada vladar ovog polja Jupiter krene direktnim hodom. Sve ono što ste u prethodnom periodu pokrenuli, sav trud koji ste uložili (a toga je bilo ihaj-haj!) sada će početi da donosi poslovne rezultate, uspeh, a i ono najvažnije vama u ovom trenutku – novac. U polju ozbiljnih poslovnih partnerstava je stelijum planeta, pa ćete se i tokom ovog perioda fokusirati najviše na saradničke odnose. Doduše, tu može biti malo problema, najviše zbog retrogradnosti planete komunikacije, Merkura, pa očekujte neke napete momente u dogovorima, kao i kašnjenja i probleme sa dokumentacijom. Neki dugovi će doći na naplatu, ali ćete sa ovim uspeti bez veće muke da izađete na kraj. Takođe su odlično postavljene saradnje sa strancima, iz ovog segmenta sledi uspeh i stabilnost.

Zdravlje

Vladar polja zdravlja, ali i vladar vašeg znaka, Mars, ide retrogradno što svakako donosi i dalje smanjene psiho-fizičke sposobnosti. Ovo se i dalje najviše može odražavati kroz umor, iscrpljenost ili smanjen imunitet. Nema druge, već da mnogo više vremena posvetite sebi i samo sebi. Odmor i blaga rekreacija.

STRELAC

Ljubav

Iako će vladar vašeg znaka Jupiter, krajem prve dekade maja krenuti direktnim hodom, ipak će situacije u vašim emotivnim vezama i brakovima ipak najviše zavisiti od angažovanosti vaše voljene osobe. Vi lično ste, zbog retrogradnog Saturna i Marsa u vašem polju ličnosti, u dosta lošem raspoloženju, nespokojni, čas nestrpljivi, čas distancirani od voljene osobe. Ipak, planetarne pozicije neće dozvoliti neko jače odvajanje niti probleme u vašim vezama, ali budite sigurni da ćete vrlo često klackati i u komunikaciji i prilikom susreta sa partnerom. Ovo je sada čas vruće, čas hladno situacija, koja će ipak krenuti na bolje u trećoj dekadi maja. Taj period će vam doneti što smirivanje i veću povezanost, što neke iskrenije i otvorenije razgovore sa vašim voljenim bićem. Ukoliko ste sami, zastoj u polju ljubavi je više nego evidentan. Vladar polja ljubavi ide retrogradno i nalazi se u vašem polju ličnosti, pa će se neko ko je zainteresovan za vas, u velikoj meri angažovati i truditi da vas osvoji. To doduše neće biti lako za izvesti, jer vi očigledno ne znate šta hoćete, pa šaljete pomešane signale. Sve planete su u vašem polju posla, pa vi svoje snage usmeravate na tu stranu, umesto da dozvolite da doživite i neke lepe emotivne momente. No, i ovde će se situacija preokrenuti u trećoj dekadi maja, kada će Strelčevi odjednom shvatiti da više ne mogu da podnesu samoću i da im je potrebna ljubav i samo ljubav.

Posao

Neosporno je da je pred vama jedan naporan mesec, ali daleko od toga da ne možete biti uspešni i žestoko zadovoljni rezultatima i onim što ćete postići. Najkomplikovanija je po vas prva dekada maja, jer je vladar vašeg znaka stacionaran, vi ste bez lične energije, a posla i obaveza je preko glave. Šta više, neke greške iz prethodnog perioda izlaze na videlo i vi ćete morati da se jako aktivirate oko ispravljanja propuštenog. Sa direktnim kretanjem Jupitera ipak ulazite u jedan lakši period, što ne znači da nećete i na dalje biti opterećeni, ali će se situacije ipak mnogo lakše rešavati u vašu korist. Pošto neke partnerske saradnje u ovom mesecu mogu doći na preispitivanje, potrudite se da budete tolerantniji i da održavate jedan korektan nivo komunikacije sa ljudima koji su vam poslovno bitni. Treća dekada je najbolja po vas, jer i pored užurbanog tempa i nervoze, možete konačno realizovati neke vrlo uspešne poslove.

Zdravlje

Stelijum planeta u polju zdravlja u isto vreme govori koliko je potrebno da ovaj segment sada uzdignete, ali daje i velike šanse da to sada uspešno i obavite. Poradite na rekreaciji, odmaranju, promenite način ishrane i videćete koliko će se to pozitivno odraziti na vas u drugoj polovini meseca...

JARAC

Ljubav

Nije ovaj mesec ni malo loš po pitanjima ljubavi slobodnim Jarčevima. Stelijum planeta u ovom polju, kao i mlad Mesec u prvoj dekadi maja – sve ukazuje da je vreme za neke nove početke. Doduše, vladar vašeg znaka Saturn, ide retrogradnim hodom, pa je potrebno da potisnete neka loša emotivna iskustva iz prošlosti i da budete spremni da se malo više otvorite ka potencijalnim partnerima. Na svu sreću pa će osobe koje su zainteresovane za vas biti u fazonu inicijative i neće vam dozvoliti da se uvučete u svoju mrgodnost i zatvorite. Neko će prilično uporno kuckati na vrata vašeg srca i više je nego izvesno da ćete vi i otvoriti. Ovo je vreme uživanja, ali i stabilosti i one priče pokrenute tokom ovog meesca imaju velike predispozicije za trajnost. Partnere možete pronaći uglavnom na mestima zabave u prve dve dekade, dok će se u trećoj otvoriti mogućnosti i preko posla i prijatelja. Radujte se maju! Oni koji su zauzeti i imaju emotivnog ili bračnog partnera, mogu sada svoj odnos u mnogo većoj meri obnoviti i stabilizovati. Neke će parove obradovati i najava prinove, što će doprineti da se vas dvoje još jače povežete. Ono što je potrebno je da se opustite, da zaboravite na nesuglasice iz prošlosti. Retro Merkur vam sada daje šansu da rešite neka pitanja koja su vam predstavljala problem i da se ponovo uljuljkate u ljubav.

Posao

Ono što vam ide na ruku jeste aktivan Veliki zemljani trigon, koji će biti na snazi sve do treće dekade maja meseca. I pored retrogradnosti Merkura, ovaj period vam daje priliku da stabilizujete svoje poslove i da napravite čvrstu osnovu za dalje napredovanje. Nekih povremenih problema u odnosu sa najbližim kolegama sada svakako mora biti, jer je naglašena sporost u dogovorima, greške u komunikaciji, ali i tvrdoglavost obeju strana. Bolja situacija je definitivno u trećoj dekadi maja, kada Sunce i Venera ulaze u vaše polje poslovnih okolnosti i obaveza. Sve će krenuti nekim mnogo bržim i aktivnijim tokom i tada je moguće i formiranje novih saradničkih i partnerskih odnosa. Mlad Mesec u znaku Bika, koji je vaše polje talenata i kreativnosti daje šansu onim Jarčevima koji se bave idejnim radom, umetnošću, zaradama od hobija. Privatni preduzetnici u ovom mesecu mogu dobiti veliku šansu za prosperitet.

Zdravlje

Vladar polja zdravlja ide retrogradnim hodom, a u polju podsvesti su retrogradni Mars i Saturn. Opterećenje je ovo prvenstveno za vašu psihu, pa nemojte dozvoliti da zapadate u malodušnost ili da budete pod pritiskom stresa. Krećite se, odmarajte se, hranite se pravilno i trudite se da budete okruženi pozitivnim ljudima. Šetnje u prirodi su sada spas za vas.

VODOLIJA

Ljubav

Stelijum planeta u polju doma i porodice, ali i mlad Mesec u prvoj dekadi maja u ovom segmentu – otvoriće Vodolijama koje su u emotivnim vezama i brakovima jedan period kada mogu mnogo toga uraditi po pitanju sigurnosti i stabilizacije svog odnosa sa partnerom. Partner je u ovom mesecu mnogo stabilniji od vas, više okrenut trenutnim dešavanjima i budućnosti, dok ćete vi povremeno imati svoja preispitivanja, razmišljati o nekim problemima koji vas opterećuju u vašem odnosu. Ono što je najbitnije je mogućnost da se ove stvari brzo i lako prevaziđu. Potrebno je da provodite što više vremena zajedno, možda je najbolje da se ušuškate u udobnost svog doma i da zajednički kujete neke lepe planove. Neki duži emotivni odnosi sada mogu krenuti i ka ozbiljnijim vodama i vas dvoje se odlučiti za neki značajniji korak u vezi. Sve u svemu – ni malo nije loše! Ukoliko ste sami, vladar vašeg polja ljubavi, Merkur, ide retrogradnim hodom, pa bi bilo dobro da se manete razmišljanja o bivšim emotivnim partnerima i da prestanete sebi da prebacujete zbog nekih propusta iz prošlosti. Da, stoji mogućnost da se neki odnosi sada i obnove, ali je pitanje koliko bi to bilo trajno i da li bi vam donelo potrebno zadovoljstvo. Ja vam predlažem da sačekate treću dekadu maja, kada Sunce i Venera ulaze u vaše polje ljubavi. Neke nove priče se tada mogu pokrenuti, a vi se osetiti živo, poletno i veselo...ljubav je tu, blizu vas.

Posao

I kod Vodolija je tokom ovog meseca komplikovana poslovna situacija. No, daleko da je maj bez prilika za napredovanje, samo ćete morati da budete pažljiviji u svojim potezima. Vladar polja posla i novca, Jupiter, kreće direktnim hodom krajem prve dekade. Od tog momenta, promene u poslovnom segmentu koje ste pokrenuli u prethodnom periodu, počeće da zaživljavaju i da se ostvaruju na lakši način. ipak, vladar polja karijere, Mars, i dalje ide unazad, što ukazuje na potrebu za promišljenošću tokom celog ovog perioda. Znači – ne brzajte, usmerite se dobro na ono što radite, da ne biste pravili propuste i greške, jer ne zaboravite – Merkur je nepovoljno postavljen tokom celog maja. Vodolije sada mogu jako uzdići privatni segment, a pojedini će čak sklopiti i ortakluk i posvetiti se privatnom preduzetništvu. Treća dekada maja je u potpunosti i samo vaša, vreme za finansijski uspon i uspeh u svakom segmentu!

Zdravlje

I sami ste svesni da vaše energetske snage nisu neiscrpne. Nađite vremena za odmor, za opuštanje, za trenutke kada ste okruženi ljudima koji vam donose osmeh na lice. Promene u načinu ishrane sada mogu dosta pomoći opštem stanju organizma, ali će biti potrebno da uključite i neki vid rekreacije.

RIBE

Ljubav

I sami ste svesni da vaši partnerski odnosi već duže vreme klackaju i da su u potpuno promenljivoj fazi. Ni vi ni partner niste u najsjajnijem raspoloženju, ali ćete lično vi krenuti sa dizanjem u prvoj dekadi maja. Naime, mlad Mesec u polju pokreta i komunikacije, kao i direktno kretanje vladara vašeg znaka, Jupitera u polju partnerskih odnosa doneće vam potrebnu energiju i aktivnost tokom ovog meseca. Krenućete junački u ponovno i potpuno osvajanje vašeg dragog bića. Ne kažem da imate neke lagane momente pred sobom, ali će rezultati svog vašeg truda biti i više nego izvesni, ali će postati očigledni tek u trećoj dekadi maja, kada se ljubav, mir i stabilnost na velika vrata vraćaju kod vas. Prema tome, drage Ribe, postavite sebi cilj – vratiti zajedništvo i ljubav u vaš odnos – ne odustajte i računajte na uspeh! Ukoliko ste sami, možda ćete biti u nekoj vrsti statičnosti i dubioze u prvoj dekadi ovog meseca. Već nakon toga, dolazi do velikih promena, vi ćete biti u pokretu i spremni za nova poznanstva, koja će se nekako sama od sebe otvarati pred vama. Spuštamo zavesu na jednom problematičnom prethodnom periodu i otvaramo nove puteve ka ljubavi, ka radosti i nekim lepim momentima. Možda je prava osoba baš tu negde, oko vas, u vašoj okolini. Stvari će se iskristalisati u poslednoj dekadi meseca.

Posao

Vladar polja posla i novca tokom celog meseca će ići retrogradnim hodom, pa je potrebno da se posvetite postojećim poslovima i da tu vidite i sagledate šta je ono što možete ispraviti i na taj način unaprediti svoje poslovanje. Situacije će krenuti nekim bržim, ali i lakšim tokom od kraja prve dekade maja. Tada su mogući novi kontakti, novi dogovori i imaćete osećaj da ponovo stajete na svoje noge. Pojedinima stoji veći broj poslovnih putovanja na kojima će moći da ostvare značajnije rezultate. Ono što je potrebno jeste da obratite pažnju na svaki segment dogovora, da ne brzate, jer nemojte zaboraviti – planeta dogovora Merkur ima nešto lošiju poziciju, pa su greške i propusti itekako mogući. Finansijskim segmentom nećete biti zadovoljni u potpunosti, a i troškovi će biti povećani i dalje. No, ako budete funkcionisali strpljivo i rešavali probleme jedan po jedan, ne sumnjam da ćete se radovati konačnim rezultatima ovog meseca!

Zdravlje

Vi lično ćete početi da se osećate mnogo bolje već krajem prve dekade maja. Vladar polja zdravlja u znaku Bika govori o tome da su neki procesi u telu usporeni, da je metabolizam loš i da je potrebno obratiti pažnju na način ishrane, ali i na rekreaciju. Ne budite lenji, vreme je da se aktivirate!

Izvor: B92
Foto: arhiva NaDlanu

Pogledajte još