ORLOVI DOBILI POJAČANJE: Slavoljub Muslin zvanično novi selektor Srbije

Već nedeljama se najavljivao dolazak bivšeg trenera Crvene zvezde umesto Radovana Ćurčića, koji je nedavno napustio klupu "Orlova" jer nije imao punu podršku čelnika Saveza.

Muslin, koji je jesenas dobio otkaz u belgijskom Standardu iz Liježa, stigao je u četvrtak u Kuću fudbala u Staroj Pazovi, pa se tokom dana očekuje zvanična promocija.

Članovi komisije koji su imenovali Muslina za devetog selektora Srbije u poslednjih deset godina su predsednik FSS Tomislav Karadžić, potpredsednici Savo Milošević, Slaviša Kokeza, Ivan Ćurković, Željko Kojić i Goran Milanović.

Debi na klupi "Orlova" imaće 25. maja u Užicu, na prijateljskom meču sa selekcijom Kipra.

Muslin je u trenerskoj karijeri vodio francuske klubove Brest, Po, Bordo, Lans, Le Man, marokanski Vidad, Levski u Bugarskoj, Metalurg u Ukrajini, Lokomotivu, Himki, Amkar i Krasnodar u Rusiji, Anortozis na Kipru, beloruski Dinamo, te belgijski Lokeren i Standard Lijež, koji ga je otpustio jesenas.

Od trofeja ima tri titule i dva Kupa sa Zvezdom u Srbiji, prvak je bio i sa Vidadom, dok je sa Levskim osvojio duplu krunu.

Srbija će u septembru početi kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. što bi joj bilo prvo veliko takmičenje od Mundijala u Južnoj Africi 2010.

"Orlovi" će igrati u grupi sa Republikom Irskom, Moldavijom, Austrijom, Velsom i Gruzijom.

Prvi meč će se igrati u Beogradu, 5. septembra će gostovati glavni konkurent Irska.

Izvor: B92
Foto: wikipedia

Pogledajte još