JEZIVIJE NEGO ŠTO SANJATE: Znate li šta je sindrom trajnog seksualnog uzbuđenja

Zamislite da patite od sindroma trajnog seksualnog uzbuđenja i svršavate sto puta na dan. Možda u teoriji to zvuči odlično, ali u praksi baš i nije.

Ako ste čuli za muškarce ili žene kojima zbog neobičnog medicinskog stanja treba više seksa i imaju više orgazama i poželeli da ste takav (ne)sretnik, razmislite još jednom.

1. Sindrom trajnog seksualnog uzbuđenja

Reč je o poremećaju kod kojeg su zbog povećanog dotoka krvi mišići polnog organa u stalnoj kontrakciji i tako podstiču orgazme. Možda ste čuli za Britanku Saru koja je zbog toga očajna. Naime, nije u pitanju seksualna maštarija i adekvatno uzbuđenje uzrokovano njome, već se Sara i svi koji su suočeni s ovim neobičnim medicinskim stanjem uzbude na sve i svašta: zvuk fotokopira, vožnju vozom… i svaki put dožive orgazam. Ovakvo stanje prvi se put u knjigama spominje od 2001. godine i do sada su zabeležena 22 takva slučaja. Nekima nije lako da postignu orgazam, pa im ovo možda zvuči kao dar s neba. Ali, zamislite da ste na razgovoru za posao i zazvoni telefon, a vi doživite orgazam pred budućim šefom, ili stojite u redu za blagajnu i počnete da svršavate na zvuk odštampanog računa. Bilo bi nezgodno, zar ne!?

2. Hiperseksualnost ili sindrom Kazanove

Hiperseksualnost je izrazita potreba za seksualnim zadovoljenjem, a Đovanj Jakopo Kazanova primer je hiperseksualnog muškarca. Kod hiperseksualnosti je potreba za snošajem ili masturbacijom svakodnevna. Kada se govori o ženi čiji je seksualni nagon ili seksualna aktivnost preterano intenzivna, koristi se izraz nimfomanija. Konstantna potreba za seksualnom aktivnošću utiče na druga područja života i može doneti niz nevolja. Osobi s takvim stanjem nije važna ljubav, veza, partner, važan je jedino seks bilo s kim i bilo gde.

3. Prijapizam

Prijapizam je dugotrajna bolna erekcija, nastala bez prethodnog polnog nadražaja. Nije povezana s razmišljanjem o seksu i seksualnim aktivnostima. Stanje je dobilo naziv prema Prijapu, bogu plodnosti. Kipovi i slike Prijapa uvek ga prikazuju kao poprilično obdarenog i s penisom uvek u erekciji. Nije lako biti muškarac sa erekcijom u onim uobičajenim svakodnevnim situacijama, dok recimo kupuje povrće ili ulazi u tramvaj.

4. Seksomnija

Svi su čuli za mesečarenje ili pričanje u snu, ali postoji još jedan poremećaj spavanja o kojem se malo priča – seksomnija. Verovali ili ne zabeležen je slučaj upravo ovakvog poremećaja. Hejli Beti boluje od seksomnije – dok spava traži seks, zbog čega je njen dečko budan celu noć. Ipak, ujutro, kada se probudi, ničega se ne seća. "Grozno je kada se probudite kraj nekoga i niste svesni što ste radili celu noć. Želim samo da imam normalan seksualni život i budem budna dok vodim ljubav", požalila se ova devojka.

Izvor: Net.hr
Foto: Yayimages

Pogledajte još