DERBI SUPERLIGE: Vojvodina razbila Zvezdu na praznoj Marakani

Golove na zbog kazne domaćeg tima praznom stadionu Rajko Mitić postigli su Nikola Trujić u 20. i 58. i Paločević u 68. minutu za Vojvodinu i Marko Grujić u poslednjim trenucima prvog dela za beogradske crveno-bele.

Vojvodina je pobedom prišla na bod, uz utkamicu više, drugoplasiranom Partizanu, a tri Čukaričkom, koji je drugi na tabeli.

Zvezda, koja je u prošlom kolu obezbedila titulu, nastupila je u rezervnom sastavu, a trener Miodrag Božović je od standardnih tokom sezone priliku dao samo Marku Grujiću, kao i oporavljenom Ugu Vijeiri u drugom poluvremenu.

Gosti su bili od početka pred praznim tribinama stadiona "Rajko Mitić". Prvi priliku su imali u 15. minutu kada je Nemanja Supić odlično ušao u šut i odbranio Dejanu Melegu, ali je Vojvodina pet minuta kasnije uspela da povede. Posle asistencije Siniše Babića, Trujić je bio brži od Edsona, izašao sam ispred Supića, obišao ga i lako postigao pogodak.

Zvezda je do poluvremena imala nekoliko manjih prilika za izjednačenje, a šansu je pred kraj prvog dela realizovao Grujić, koji je odlično prošao Lazara Rosića i lepim udarcem savladao Marka Kordića.

Vojvodina je bila dominantna u drugom poluvremenu i uspela je da zabeleži pobedu, golovima koje je postigla posle velikih grešaka Zvezdinog brazilskog štopera Edsona. Prvo je Trujić iskoristio asistenciju Filipa Malbašića koji je lepo prevario Edsona, a potom je Paločević postigao pogodak posle velike greške Miloša Stojanovića i pre svega Edsona.

Trener crveno-belih Božović isključen je u 70. minutu zbog oštrog protesta Nenadu Đokiću, nezadovoljan jednom odlukom.

Izvor: Kurir

Pogledajte još