LOŠE UTIČU NA NJEGA: Pet namirnica od kojih neće moći da vam se digne

So
So je glavni uzrok visokog krvnog pritiska, a sudeći prema novoj studiji koja je rađena na Univerzitetu Tulan iz Nju Orleansa, velike količine ove namirnice mogu da predstavljaju smrt za potenciju.

Soja
Istraživanje koje je rađeno na Harvardu pokazalo je da soja loše utiče na seksualnu moć muškaraca. Naime, problem leži u estrogenu koji se nalazi u soji i koji utiče na smanjenje teststerona u telu. Stoga, pažljivo sa zdravom hranom.

Konzervisana hrana
Svaka limenka hrane sadrži određene količine bisfenola A i estrogena koji loše utiču na potenciju. Studije pokazuju da velika izloženost ovim supstancama može da dovede do čak četiri puta više problema s potencijom i čak sedam puta poveća vašu šansu za uspešnom ejakulacijom.

Trans-masne kiseline – rafinisanja ulja, brza hrana i polugotova jela
Ove namirnice su ujedno i najgore po organizam s obzirom da uzrokuju kardiovaskularne bolesti, koje sa sobom povlače i problem erektilne disfunkcije.

Šećer
Ljubitelji slatkiša i slatkih namirnica imaju veće šanse da im se pojavi ovaj problem. Naime, velike kolčine šećera dokazano smanjuju nivo testosterona u telu za čak 25 odsto, što utiče na pojavu zakazivanja muškog ponosa u trenutku kada to nikako ne sme da se dogodi.

Pogledajte još