7 ZABRANJENIH NAMIRNICA: Ovako manekenke drže dijetu

Brz život i putovanja koja su karakteristična za modele nisu baš pogodni za držanje dijete. Ponekad je telo manekenki preplavljeno toksinima od brze hrane, alkohola, cigareta, kafa i zagađenja vazduha, zbog čega primenjuju detoks dijetu koja čisti telo od toksina, a vraća energiju i vitalnost.

Ako se pridržavate uputstva, ovom dijetom promene na telu možete primetiti već posle trećg dana.Dijeta se najčešće drži nedelju dana, ali može da se nastavi i do deset dana.

Dozvoljena hrana

Jedite organsko voće i povrće, jer u sebi imaju manje hemikalija i ima veću hranljivu vrednost od neorganskih proizvoda. U osnovi dijeta se zasniva na ceđenom, sirovom, smrznutom ili barenom voću i povrću. Izbegavajte pritom kukuruz, a krompire jedite umereno. Svaki dan jedite drugo voće i povrće.

Zabranjene namirnice

Evo liste namirnica koje treba da zaboravite kad ste na ovoj dijeti.

Mlečni i životinjski proizvodi
Hleb, pasta
Čokolada
Lešnici i orasi
Sosovi
Kiselo povrće i konzervirano voće
Alkohol i cigarette
Kafa i čajevi

Doručak

Razno voće i voćni pirei mogu biti odlični za doručak. Oni su hranljivi, brzo vas zasite i imaju dovoljno prirodnog šećera koji će vam obezbediti neophodnu energiju ujutru.

Da biste napravili voćni pire isecite voćku na pola, stavite je u činiju sa malo vode i ubacite u rernu ili stavite na ringlu. Pokrijte i ostavite na tihoj vatri sve dok voće ne omekša. Nakon toga ubacite voće u blender, izmiksajte ga i dodajte malo naceđenog limuna, a ko voli može da doda i malo cimeta. Zajedno možete izmiksati jabuke, šljive, nektarine, kruške, ali u principu isti princip važi za svo voće.

Ručak i večera

Za dva glavna obroka važno je imati na umu da budu malo kalorični, ali izuzetno hranljivi. Odgovor leži u čorbi od povrća koja će vam dati dovoljno energije da pregurate dan, a istovremeno ćete uneti sve neophodne namirnice.
Iseckajte povrće, dodajte otprilike jednu šolju bistre supe od povrća i stavite da se kuva sve dok sastojci ne omekšaju. Potom sve to stavite u blender, izmiksajte i začinite belim lukom ili biberom. U čorbu još možete dodati korijander i malo maslinovog ulja.

Dezerti i grickalice

Ako vam se javi napad gladi, ni slučajno ne uzimajte gricalice. Umesto njih napravite voćni šejk, odličan dezert koji će vam pomoći da prevaiđete krizu. Kupite smrznuto voće koje najviše volite, dodajte led i izblendajte ga.

Pića

Sveže ceđeni sokovi su odlični za detoksikaciju organizma.

Razlozi ZA:

Ova dijeta je laka. Možete dosta stvari da spremite unapred, a vreme kuvanja je jako kratko. Pošto se zasniva na voću i povrću prilično je jeftina.

Razlozi PROTIV:

Tokom ove dijete ćete uglavnom biti gladni, zato probajte da izdržite bar jednu nedelju. Posle prve nedelje biće vam lakše da nastavite dalje.

Izvor: NaDlanu
Foto: Pixabay.com

Pogledajte još