NAGRADA ZA ŽIVOTNO DELO: Mirjani Karanović uručena tri priznanja na festivalu u Los Anđelesu

0

Nagrada za životno delo dodeljena joj je za celokupan doprinos koji je dala filmu i filmskom stvaralaštvu, borbi za ljudska prava, kao i za njen pedagoški rad.

Na 11. Festivalu filma jugoistočne Evrope, koji se održava u Los Anđelesu, na Beverli hilsu, Mirjani Karanović uručena su tri priznanja.

Nagrada za životno delo dodeljena joj je za celokupan doprinos koji je dala filmu i filmskom stvaralaštvu, borbi za ljudska prava, kao i za njen pedagoški rad. Najboljim igranim ostvarenjem u kategoriji „Spajanje granica“ kome je pripao i Gran pri festivala, žiri je proglasio „Dobru ženu“, prvi film koji Karanović potpisuje kao reditelj. Glumica koja je svojim ulogama obeležila jugoslovensku kinematografiju osvojila je i nagradu za najbolje debitantsko ostvarenje.

Među laureatima festivala je i Želimir Žilnik. Priča „Logbuk Serbistan“ o svakodnevici migranata, posle mnogobrojnih priznanja u svetu, donela mu je i nagradu za najbolje dokumentarno ostvarenje na SEE festivalu. Tu su i reditelji Nemanja Babić i Marija Ristić sa filmom „Nedodirljivi“, koji je osvojio priznanje za najbolji kratkometražni dokumentarac.

Izvor: Novosti
Foto: Printscreen

Foto: Printscreen

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.