I POZNATI PLAČU: Tragične sudbine sprskih velikana

Svako od njih je uspeo u poslu kojim se bavi, voljeni su i poštovan. Iza sebe su ostavili mnogo stvari po kojima će biti zapamćeni ali sudbina se surovo poigrala sa njima oko najvažnije stvari - potomstva.

Sudbina velikog Bate Živojinovića rasplakale sve one koji su odrastali uz njegove filmove. Teško bolestan, sa amputiranom nogom ne može da zagrli svoga sina.

Miljko Živojinović poslednju deceniju živi u Francuskoj, gde je otišao kada je protiv njega podignuta optužnica zbog zloupotrebe položaja dok je bio stečajni upravnik “Rada”. Francuska vlast je odbila da ga izruči Srbiji. Potpuno je izgubio nadu da če ikad više videti oca, pa je u očaju poručio da će "ga zagrliti na onom svetu."

Vuk Bojović, direktor zološkog vrta, preminuo je 2014. godine, kako je rekla njegova ćerka Marija, od tuge za sinovima. Kada je direktor zoološkog vrta umro, vukovi su zavijali a njegov pas Jagoš je nepomično ležao u kancelariji.

Vukov sin Luka Bojović, koji je u zatvoru Španiji optužen za više ubistava nije godinama video oca. Sa ocem se pozrdavio u čitulji koja je rasplakala Srbiju:

"Uzdignute glave i srcem ispunjenim ponosom što sam te imao za oca, pozdravljam te još ovaj put, moj Kaćo. Hvala ti na svemu što si mi pružio i za sve čemu si me učio. Tvoj Luka."

Njegov mlađi sin Nikola ubijen je u aprilu 2013. u centru Beograda.

Marina Tucaković napisala je brojne hitove koji gađaju direktno u srce. Svoju životnu tragediju nije uspela da opeva. O njoj nije ni govorila, sve do sada. Naima, Marini je stariji sin preminuo pre 8 godina a ona i dalje ne može da se izbori sa gubitkom.

- Lažu da vreme leči sve. Svako ko je izgubio nekog koga je mnogo voleo, zna da ta floskula nije tačna. Majka nikada ne može da se pomiri sa gubitkom deteta. - rekla je Marina kada je prvi put progovorila o nenadoknadivom gubitku.

Pogledajte još