TURSKI HOTEL IZ PONUDE AGENCIJE BIG BLUE: Luskuz koji se ne zaboravlja

Postoje i delovi vešto ušušakni u hlad razgrantog drveća nalik na park uz more kroz koji se stiže do prvih sadržaja hotela koji se nalazi u bodrumskom zalivu Bardakči ili samo kilometer i po od centra Bodruma koji 24 sata odiše kosmopolitskom atmosferom. Zbog svega preporučuje se pre svega onima koji tragaju za mirom i tišinom tokom dana ali i za letnjim uzbuđenjima u večernjim satima.

(old_image)

Od vazdušne luke Bodrum hotel je udaljen samo 35 kilometara što znači da vas zarad brzog transfera već od start čeka odmor na kome ne gubite ni minut dragocenog vremena. Prostrani lobi i profesionalnost osoblja čini da prvi utisci budu i iznad očekivanja. Sve sobe, ukupno 203, zastrte su tepisonima i nude maksimalan komfor. Uz gardarobere, komode i udobne lažaje u svakoj sobi su i garniture za sedenje. Sve sobe, takođe, imaju i balkon ili terasu s pogledom na more…Tu je i mini-bar, telefon, sef, satelitska TV i u kupatilima fen.

(old_image)

Usluga je polupansionska a doručak i večera u glavnom restoranu služe se po principu švedskog stola. Ponuda jela je nalik na malu gastronomsku riznicu ne samo zbog bogatstva menija već i zarad različitost ukusa što svakog gostu nudi mogućnost da odabere ono što mu usitinu prija, bez obzira da li je reč o predjelu, glavnom jelu, salatama, desertu ili nekom od pića koja se konzumiraju u toku obroka.

Na hotelskoj plaži ležaljke, sucobrani i peškiri za goste su besplatni. Isto važi i za uživanje pored dva bazena pod vedrim nebom i s obiljem sunca. Za osveženje koriste se usluge i ponuda tri hotelska bara koja obogaćuju ovaj kompleks za vrhunski odmor.

Oni koji traže od letovanja i malo zanimacije za dušu i telo vreme mogu potrošiti na brojnim sportskim terenima, počev od onih za košarku, tenis ili skvoš pa sve do ronilačkog centra. I spa centar nudi maksimum usluge, a bonus na sve može biti uživanje u onom što daruje vreme provedeno u turskom kupatilu ili sauni, odnosno relaksacija u džakuziju.

(old_image)

Vreme treba potrošiti i na ono što daruje sam Bodrum u kome tokom letnje sezone većina prodavnica radi preko celog dana, bez pauze. U starom gradu se može pazariti vrlo široka paleta proizvoda, od odevnih, preko suvenira do začina. Cenkanje se podrazumeva.

Noćni život je koncentrisan u centru starog grada Bodruma. Brojne diskoteke, kafebarovi, rock klubovi, nude turistima zabavu do ranih jutarnjih sati. Najpoznatija mesta za izlaske su diskoteke Katamaran i Halikarnas.

Deo ove priče su i dobri stari izleti. Najbolji način da upoznare grad je - Bodrum sightsseeing & shoping, tročasovni obilazak znemenitosti: Mindos kapija (jedan od ulaza u stari grad), antičko pozorište (jedno od najstarijih u Anadoliji), vidikovac iznad zaliva Bardakči sa najlepšim pogledom na Bodrum i tvrđavu Svetog Petra. U ovoj priči je i Efes, arheološki lokalitetu antičkog grada Efesa, jedan od najrazvijenijih gradova Male Azije.

Izlat koji ćete pamtiti za sva vremena je celodnevna poseta grčkom ostrvu Kos, koje se nalazi na sat vremena plovidbe od Bodruma. Poznato je kao rodno mesto oca medicine Hipokrata. Kos danas pruža mogućnost posete ruinama antičkog naselja i starog platana ispod čije je krošnje Hipokrat držao svoja predavanja. Pitak i vrlo opušten izlet.

Pogledajte još