PRODUKCIJA UPOZORAVA RODITELJE I MALIŠANE NA PEDOFLILE: Nepoznati muškarac lovi decu preko Malog dnevnika

Prestravljeni roditelji obavestili su policiju, a odmah je reagovala i „Pozitivna produkcija“, koja je u ime „Malog dnevnika“ na Fejsbuku upozorila decu i roditelje.

- Nisam htela da otvorim vrata, a kad sam pitala ko je, rekao je da traži spikere i voditelje za „Mali dnevnik“. Pitao je da li su mi roditelji tu i još je dodao da će doći ponovo - ovako je jedna pribrana osmogodišnja devojčica svojoj majci prepričala razgovor s muškarcem koji se lažno predstavljao. Devojčica je odmah posle susreta s neznancem telefonom pozvala svoje roditelje.

Kako saznajemo od drugih stanara, dvojica muškaraca, koji se nisu predstavili, niti su rekli koga traže, zvonila su na interfon. Jedna od stanarki nam je rekla da je čula kako se između sebe dogovaraju gde će još da pozvone.

U „Pozitivnoj produkciji“, koja proizvodi „Mali dnevnik“, kažu za Kurir da je poziv da se neko lažno predstavlja u Mirijevu stigao u redakciju RTS.

- Kad smo čuli o čemu je reč, momentalno smo reagovali, ne čekajući dodatne informacije. Objavili smo upozorenje na Fejsbuk stranici „Malog dnevnika“. Ne dolazi u obzir da bilo ko od nas zvoni po stanovima, traži ili se raspituje - kaže za Kurir Darko Petrović, vlasnik „Pozitivne produkcije“. On navodi da će njegova produkcija, ukoliko se nešto slično ponovi, tražiti ozbiljniju istragu i reakciju nadležnih. Petrović apeluje da se takvi slučajevi odmah prijave i objašnjava da postoji tačno utvrđen način na koji se biraju deca za „Mali dnevnik“.

- To radimo u saradnji sa UMS - školom za talente. Probe i kastinzi se održavaju u toj školi, ponekad i u RTS, i deca zajedno sa svojim roditeljima ili vaspitačima stupaju u kontakt s našom ekipom. I zato ponavljam ono što smo istakli i na Fejsbuku: deco, ne otvarajte vrata nepoznatim ljudima i ne razgovarajte s njima na ulici ni na drugim mestima! - apelovao je Petrović.

Izvor: Kurir

Pogledajte još