PROCUREO SNIMAK: Živ izgoreo u samici, a stražari se zezali: Nek se malo peče

Bojan je po zatvorima proveo ukupno pet godina. Zadnju kaznu od 8 meseci služio je zbog pretnje bivšoj devojci i nezakonite upotrebe ličnih podataka.

Stradao je samo dva meseca pre nego što je trebao da izađe na slobodu. Bojan je zapalio gumenu sobu, odnosno samicu. Plamen se proširio, a stražari nisu reagirali. Ugušio se, a njegovo telo je potom izgorelo.
“Na snimku se jasno vidi da je izvukao upaljač iz desnog džepa, iako je policija tvrdila da ga je krio u ustima. On je hteo da privuče pažnju na sebe i da ga izvuku iz samice. Više puta se okreće i gleda u kameru s čuđenjem što niko ne reaguje”, rekao je Vedran Bešić, brat pokojnog Bojana.
O ovom se slučaju u Puli puno govorilo, a u javnosti se i dalje vrlo malo zna.

“Jedan od pritvorenika je prilikom izlaska iz zatvora, odnosno premeštaja u drugu instituciju izjavio da je bio svedok tog nemilog događaja. Dok je ćelija gorela i dok se osećao dim i čula vika, čuo je kako čuvari govore da će ga malo pustiti da se peče kako bi Bojan naučio lekciju i došao pameti, a u međuvremenu su se vrata od toplote raširila i više nije bilo moguće da ga izvuku tako da je živ izgoreo”.

Izvor: Dnevnik.hr

Pogledajte još