NAGRAĐIVANA DRAMA: Jubilarno 100. izvođenje predstave “Ćeif”

Drama "Ćeif", sarajevskog autora Mirze Fehimovića je pobednik na Konkursu za savremeni domaći dramski tekst na bosanskom i srpskom jeziku, koji su objavili sarajevski Festival MESS i Beogradsko dramsko pozorište. Premijerno je izvedena 23. oktobra 2007. i ovenčana je priznanjima na najznačajnijim domaćim, regionalnim i međunarodnim festivalima na kojima je učestvovala (Sarajevo, Rijeka, Zenica, Banja Luka, Kragujevac, Zaječar, Vranje, Mladenovac), uključujući i 4 nagrade na Sterijinom pozorju u Novom Sadu.

Komad delikatno razlaže bosansku traumu kroz nekoliko isprepletanih sudbina, čisto i pomirljivo – bez osude i jedne nacije, jer svi su na svoj, sudbinski predodređen način, žrtve bolnog iskustva. To je realistička drama o povratnicima u Sarajevo posle rata - o onima koji su se sklonili, "pobegli" i onima koji su ostali.

Reditelj Savin potpisuje i scenografiju, kostimograf je Snežana Pešić Rajin, a autorsku ekipu čine i dr. Ljiljana Mrkić Popović (scenski govor) i Zoran Jerković (dizajn zvuka). Igraju: Ljubomir Bandović, Dušanka Stojanović, Radmila Tomović, Nebojša Ljubišić, Sandra Bugarski, Slobodan Ćustić, Lako Nikolić, Maja Kolundžija Zoroe, Jovana Cvetković/Biljana Maletić Zaverla.

Pogledajte još