KULTNA SERIJA 70-ih: Ko je bio Kunta Kinte (FOTO)

Američka mini-serija pod nazivom “Koreni”, snimljena je 1977. godine prema romanu Aleksa Hejlija “Koreni: Saga američke porodice”.
Od samog početka emitovanja, ova mini-serija je ostvarila ogroman uspeh jer se bavila temama ropstva i američke istorije, ispričane iz ugla glavnog junaka, crnog roba po imenu Kunta Kinte.

Ovo televizijsko ostvarenje je opisalo životni put Kunta Kintea, sina Mandinka poglavice iz današnje Gambije koji je 1767. godine otet i prodat u roblje u Severnoj Americi.
Gledaoci širom sveta su saosećali sa mukama Kunta Kintea, uzdišući zbog njegovih bezuspešnih pokušaja da se otrgne ropstvu, i prolivajućui suze kada je zbog tih pokušaja kažnjen i obogaljen. Priča prati i njegovo zasnivanje porodice, kao i događaje u kojima su učestvovali njegovi potomci, sve do Američkog građanskog rata i ukidanja ropstva.

Inače, autor romana Aleks Hejli je tvrdio da je Kunta Kinte stvarni a ne fiktivni lik i da u jednom afričkom selu u Gambiji ima daleke rođake.

Glumac koji je glumio mladog Kunta Kintea zove se Livar Barton, rođen je 1957. u Nemačkoj, a ovom ulogom se proslavio. Igrao je i u serijalu “Zvezdane staze”,brijnim tlevizijskim serijama i nekoliko manje poznatih filmova. Osim glume, danas se bavi i režijom i produkcijom.

Kada je glumio u Korenima, Livar je imao svega 20 godina, a pogledajte kako danas izgleda...

Happy holidays, y'all! Tag your friends 🙂

A photo posted by Levar Burton (@levarburton) on

Pogledajte još