PONESI TORTU: Dobrotvorna priredba Međunarodnog kluba žena

Prošle godine ugostio ju je hotel „Crowne Plaza“, dok će ove godine domaćin biti „In Hotel“. Priredba će početi u 10 sati, a pored aukcije torti koja je glavni sadržaj, biće tu i lutrija sa izuzetno vrednim zgodicima.

Aukcija torti odvija se tako što svi koji žele da podrže ovu dobrotvornu akciju, donesu na poklon tortu – ili i dve-tri torte! – koje se izlože kako bi privukle kupce. Uz svaku tortu stoji aukcijski listić sa početnom cenom, a kupci se onda nadmeću upisujući ispod veće sume. Ovo nije nimalo lak zadatak budući da su sve torte do jedne, izuzetno atraktivne i svaka predstavlja jedinstvrnu kreaciju.

Prošle godine bilo je rekordnih 65 torti, a donatori su uz ambasade bili pojedinci, firme, poznate ličnosti. Bio je to glamurozan događaj propraćen i umetničkim programom koji je vodio poznati kompozitor Aleksandar Simić i sam donator. Stručni žiri kojim je predsedavao ugledni međunarodni gastronomski sudija profesor Jordan Nastanović imao je veoma težak posao da proglasi tortu-pobednicu.

U oštroj konkurenciji, naslov je pripao torti nazvanoj „Srce s trešnjinim cvetovima“ koju je darivala princeza Katarina, drugu nagradu ponela je „Plaza“, dar domaćina, a treću „Zapanjujući Katar“ dar ambasade ove zemlje – doista zapanjujuća kreacija sa pozlatama!

(old_image)

Kad je reč o izlicitiranim sumama, pojedine su dostigle zaista zadivljujuće cene, ali je najvažnije da nijedna torta nije ostala neprodata. Dešavalo se i to ne retko, da se donatori vrate kući opet punih ruku: donesu torte na aukciju, ali kupe druge torte za sebe!

Međunarodni klub žena nada se da će i ove godine aukcija torti biti isto tako uspešna i lepo posećena. Dodajmo još da ulaznice koštaju 200 dinara i da sav prihod, kao i uvek, ide u dobrotvorne svrhe.

(old_image)

Pogledajte još