POTRESNA ISPOVEST MAJKE UBIJENE JELENE MARJANOVIĆ: Neću da verujem kako su je ONI ubili!

Zorica Marjanović, majka svirepo ubijene pevačice Jelene Marjanović, ni 48 dana posle njene tragične smrti ne može da prihvati da je ostala bez ćerke jedinice.

Jelena mi je pričala sve tajne i nikada se nije žalila na Zorana. On joj je bio muž, drug, stilista, sve u životu...

U velikoj ispovesti za Informer Zorica priča o životu svoje ćerke, njenom detinjstvu, pevačkoj karijeri, ljubavi sa Zoranom, ali i samom danu ubistva.

Tvrdi da je kobnog 2. aprila Jelena ubijena čudnim, skoro sudbinskom spletom okolnosti i duboko je uverena da njen suprug Zoran i niko iz njegove porodice nemaju veze sa ovim zločinom.

O ljubavi sa Zoranom

Jelena i Zoran su zajedno od njene 17. godine. On je bio njena prva i jedina ljubav! Ne mogu da grešim dušu i da ostanem ravnodušna prema lošim napisima o njemu. Zoki mnogo pati za Jecom, sav je slomljen i utučen. To se vidi.

Mnogo su se voleli i u njihovom braku, koliko ja znam, nije bilo problema. Ona je meni pričala sve tajne i nikada mi se nije požalila na njega, na njihov brak, nikad nije rekla da ne može više sa njim... On je bio njen prijatelj, suprug, stilista, frizer.

VELIKA LJUBAV Jelena i Zoran

Uvek ju je terao da se lepo oblači, sređuje, šminka, vodio je kod frizera, kupovao joj stvari i želeo da u svakom trenutku bude najlepša. Koliko puta je znao da joj sam napravi neku kremicu za negu lica. Kuvao joj je kafu, cedio voće, ma svu pažnju je imala kod njega.

Zajedno su radili u studiju, sarađivali, pisali pesme. Pratio ju je na nastupe, trudio se da ispoštuje sve novinare, emisije, gostovanja...

Pored srednje trgovačke, Jelena je uporedo završavala i srednju muzičku školu. Na kraju se ipak odlučila za pevanje, jer je odmalena uvek imitirala pevačice držeći dezodorans umesto mikrofona. Prvi nastup imala je sa 13 godina, a išla je u pratnji oca, mog pokojnog supruga Duleta. Uvek smo je podržavali u njenim odlukama i namerama i nismo se protivili njenim ambicijama.

Zoran je pratio pogledom Jelenu dok je trčala. Jana ga je nešto pitala, on se okrenuo i posle Jelenu više nikad nije video

Moram reći da je osim Zorana i Nada Topčagić veoma zaslužena za njen uspeh, jer je prati od prvog dana. Nekada ju je čak i vodila sa sobom na nastupe, kada bi pevala u restoranu "Tara" u Borči. Jelena je sarađivala sa Tanjom Savić, Indi, Suzanom Jovanović, Markom Gačićem i drugima. Nažalost, moje dete nije uspelo da ostvari sve snove, jer je imala dosta planova i novih pesama za budućnost.

O danu ubistva

Jelena je stradala igrom sudbine, čudnim spletom okolnosti...

Naime, tog dana, 2. aprila, trebalo je da trči kod stadiona fudbalskog kluba Bask. Međutim, tamo je bila gužva, pa su se odlučili da odu na nasip u Crvenki.

Sećam se da me je pozvala telefonom i da je rekla da dolazi kod mene čim završi sa trčanjem. Zoran mi kaže da ju je sve vreme pratio pogledom. Dok se okrenuo kad ga je Jana nešto pitala, izgubio je Jelenu iz vida. Zvao me je oko 19 sati i kroz jecaj mi je rekao da je Jeca nestala.

Krv mi se sledila, jedva sam ostala na nogama. Odmah su krenuli da je traže i obilaze nasip. Posle je usledila agonija i muka. Svi smo je tražili, dozivali.

Pomislili smo da joj se možda slošilo, jer je tih dana postila. Samo sam molila Boga da mi vrati dete, ali 3. aprila me je sačekala najstrašnija vest za jednu majku. Ne daj, Bože, to nikome...

O tome ko je ubica

Sa tim pitanjem se susrećem već 48 dana i nimalo mi nije lako! Svakodnevno se pitam ko je i zašto ubio moje dete. Zašto baš nju, zašto na takav način?! Najgore mi je noću, tada mi se vraćaju slike i milion pitanja bez odgovora.

Nada Topčagić pravi prijatelj

Zorica Krsmanović kaže da je pevačica Nada Topčagić uvek bila pravi prijatelj njene Jelene.

- Nada je uz Jelenu od malih nogu, a i sada je uz nas. Nema dana da nas ne pozove ili ne obiđe. I mene i Marjanoviće. Jedina je bila i na 40-dnevnom pomenu i po ko zna koji put dokazala da je zaista cenila i volela moju ćerku. Brine i za Janu, pa joj često donosi igračke, slatkiše i poklone - priča majka Zorica.

Jedno sam vreme sumnjala na svaku osobu, obilazila nasip, gledala ljude... Strašno je da nekoga tako svirepo ubijete usred bela dana.

Svakodnevno čitam novine, slušam komentare i nemam snage. U mojoj glavi je haos i sve se nadam da ću se probuditi iz ovog košmara. Hodam ulicom, pričam sa ljudima, ali kao da nisam tu.

I ove optužbe protiv Marjanovića ne mogu tako lako da gledam. Ona je živela u toj porodici i ja kao majka ne želim i neću da poverujem u optužbe da je neko od njih potencijalni ubica.

O odnosu sa Marjanovićima

Od kada su ubili Jelenu, sa Marjanovićima sam bliža nego dok je moja ćerka bila živa. I pre ubistva smo se viđali, pili kafu, sedeli kod njih u studiju. I sada me Zoran svaki dan pozove da pita kako sam i šta mi treba. Jana je malo kod mene, malo kod njih i zaista nemamo nikakvih problema.

Pa da mi neko preti i uslovljava me, zar mislite da bih ćutala?! Moja ćerka se nikada nije žalila na njih, a nije bila tip koji bi nešto dugo trpeo.

Zorica im je svako jutro kuvala kafu i zajedno su išle i na pijacu. Nisu se svađale. Čak je i sa Zoranovim sinom Urošem imala lep odnos.

Ne mogu da verujem da neko može da pomisli da Zoranovo dete ima neke veze sa ubistvom. Znam i da je Uroš mnogo voleo Jelenu i Janu. Čak ni sa Suzanom, Zoranovom ženom iz prvog braka, nije imala probleme.

Ona i Zoran su se rastali mnogo pre nego što se Jeca pojavila. To je sve što znam i ne mogu ništa loše da kažem.

Izvor: Informer

Pogledajte još