POVODOM 20 POSTOJANJA: Otvaranje izlozbe Udruženja likovnih i primenjenih umetnika "Kosovka"

Izložba Udruženja likovnih i primenjenih umetnika "Kosovka", biće otvorena u petak, 03.juna 2016, u 19 časova, u Kući kralja Petra I, ustanovi kulture GO Savski venac.

Povodom dvadesetogodišnjice svog postojanja, Udruženje primenjenih i likovnih umetnika "Kosovka" organizuje izložbu slika svojih članova u Kući kralja Petra I.

Tokom dvadesetogodišnjeg rada u sklopu Udruženja funkcionisala je i škola slikarstva koja je odnegovala mnoge generacije umetnika koji su završili akademije i grade svoje karijere. Udruženje je organizovalo mnogo izložbi slika kao i humanitarnih aukcija slika, među kojima izdvajamo humanitarnu aukciju za decu sa Kosova održanu u prostorijama Udruženja u Ustaničkoj 125c, za prikupljanje novčanih sredstava za Tiršovu - aukcija je održana u prostorijama Udruženja u Gospodara Vučića 224, aukciju u Skupštini grada Beograda za školu u Pinosavi, aukciju u Ambasadi Kanade za porodilište "Narodni front", i još mnogo drugih.

(old_image)

U prostorijama Udruženja odvijale su se mnoge kulturne manifestacije kao što su književne večeri, jednodnevne likovne kolonije, pozorišne predstave, izložbe slika i druge.

Na izložbi učestvuju:
1. Kosovka Marinković, akademski slikar (osnivač Udruženja)
2. Emilija Marinković, akademski slikar, član Udruženja
3. Katarina Marković, akademski slikar, član Udruženja
4. Darko Stojanović, dipl. dizajner enterijera, član Udruženja
5. Vesna Bokanić, polaznik škole slikarstva, član Udruženja
6. Lela Moskovljević, polaznik škole slikarstva, član Udruženja
7. Vesna Uremović, polaznik škole slikarstva, član Udruženja
8. Mirjana Kovačević­ Šjora, član Udruženja
9. Sandra Rapaić, polaznik škole slikarstva

Izložba će biti otvorena do 9. juna 2016. godine. Ulaz slobodan.

Emilija /Popadić/ Marinković rođena je u Beogradu 1988. Od detinjstva je učila slikarstvo u ateljeu slikarke Kosovke Marinković- Stošić. Prvu sliku prodala je sa nepunih dvanaest godina na jednoj humanitarnoj aukciji.

(old_image)

Nakon srednje Arhitektonske škole, studije slikarstva završila je sa najvišom ocenom 110/110 u julu 2011. godine u klasi profesora Vinćenca Kanalea na Akademiji Lepih Umetnosti u Firenci, Italija (Accademia di Belle Arti di Firenze). Pored izloženih slika za stručnu oblast slikarstva, odbranila je diplomski teoretsko-praktični rad iz oblasti umetničke anatomije, na katedri profesora Viviane Koši.
Izlagala je na 5 samostalnih i više od 35 kolektivnih žiriranih izložbi. Učesnik je nekoliko likovnih kolonija i humanitarnih aukcija slika.

Pogledajte još