NAJLJUPKIJA OD SVIH: Da li se sećate ove pevačice (FOTO)

Ljupka Dimitrovska rođena je 25. jula 1946. godine. Ova hrvatsko-makedonska pevačica zabavne muzike i šlagera, bila je popularna u staroj Jugoslaviji tokom sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka.

Godine 1968. je objavila mini album pod nazivom “Moj slatki grad”, a prvi album je izašao 1975. i zvao se jednostavno “Ljupka”.
Ukupno je objavila je devet albuma i imala veliki broj hitova, među kojima su “Bay, bay”, „Tvoja barka mala“, „Tvoja riva sve je kriva“, “Gitara, gitara” i dr. Bila je redovni učesnik muzičkih festivala u Splitu, Zagrebu, Skoplju, a često je nastupala sa Ivicom Šerfezijem.

Učestvovala je na jugoslovenskom izboru za pesmu koja će na predstavljati na Evroviziji, tzv. Jugoviziji, 1970. godine i to s pesmom “Bay, Bay”, s kojom je osvojila 6. mesto.

Ljupka Dimitrovska je od 1968. bila u braku sa Nikicom Kalođerom, dirigentom i čuvenim kompozitorom pop muzike koji je bio i autor njenih najvećih hitova, pa sve do njegove smrti 2006.

Osim po sjajnom, umilnom vokalu, bila je prepoznatljiva po frizuri, gustim šiškama koje su uokvirivale njeno, pa zaista ljupko lice.

Dimitrovska danas ima 70 godina, živi i radi u Zagrebu, a evo kako izgleda...

(old_image)
Pogledajte još