Plato

“Hoćemo do Platoa?” Ovom rečenicom su obično počinjali i završavali se gradski izlasci. Smešten u zgradi Filozofskog fakulteta, uvek je nekako usput. Idealno je mesto za jutarnju kaficu, popodnevni predah uz klopu ili džez veče. Plato je jedno od kultnih mesta grada, uz koje smo svi odrastali.

Knižaru koja je u prizemlju i restoran na spratu deli samo stepenište. Atmosfera odslikava duh grada. Sve je urbano, opušteno i pomalo bučno.

Enterijer je kombinacija nekoliko stilova. Zanimljive slike koje krase zidove znak su da se nalazite u carstvu knjiga. Mali stolovi su idealni ukoliko vas je dvoje. Ako ste, pak, mnogobrojnije društvo, odlučite se za separe ili pribegnite triku da spojite nekoliko stolova i sebi napravite željeni ugođaj.
Osvetljenje je blago prigušeno, taman koliko treba za opušten razgovor. Ogledala koja se nalaze iznad svakog stola odlično rešavaju problem niskog plafona.

Jelovnik nije previše obiman, ali sadrži sve: od predjela do deserta.
Preporučuju:
- bruskete sa kozjim sirom ili salsom od paradjza
- plato tanjir koji se priprema sa pršutom i sirom
- pohovanu mocarelu
- raznovrsne sendviče
- pizze i salate
Sve po cenama koju su potpuno prihvatljive za naš grad. Lignje na žaru koštaju 639, dok je losos pripremljen na isti način 649 dinara

Probali smo
Mi smo obrok započeli salatom sa dimljenim lososom, koja se priprema od krastavca, paradajza, kukuruza i dresinga. Cena joj je 480 dinara i prijaće vam za večeru, ako ne želite previše da opteretite stomak. Taljatele sa sosom od ćuretine, brokolija i neutralne pavlake spadaju u istu kategoriju jela i po “težini” i po ceni.

Od glavnih jela izbor je “pao” na biftek u čili sosu uz koji se kao dodatak služi pomfrit. Cena mu je 880 dinara.. Čaša “Varijante” odlično odgovara njegovom pikantnom ukusu.

Dnevni meni
Imaju i dnevni meni, gde za 390 dinara možete jesti supu, glavno jelo i desert.

Muzika
- Sredom je na programu DJ Straw
- Četvrtkom karaoke veče
- Jedan petak u mesecu je rezervisan za “Euterpa bend”, dok naredni “pripada” Bebi Dol
- Subotom možete uživati u zvucima džeza i fanka uz bend “Belgrade sensation”.
- Nedeljom salsa uz Brazilce.

Tekst: Marija Milenković
Foto: Mirjana Ristić

Pogledajte još