Savršeni stranac

Ništa novo pod filmskom kapom nebeskom. Još jedan tehnički perfektno urađen triler - pravo sa holivudske trake za štancovanje filmova

Pred beogradsku publiku stiže “Savršeni stranac” Džejmsa Folija, sa dva zaštinta znaka u vidu Hale Beri i Brusa Vilisa. 

I dok distributeri zadovoljno trljaju ruke, pa Hale Beri sve bolje izgleda, a i nedavno je dobila svoju zvezdu na Bulevaru slavnih, ljubitelji sedme umetnosti dobijaju na poklon dobro zapakovan film, čiji sadržaj uglavnom neće iznenaditi. 

“Savršeni stranac” (Perfect Stranger) prati Rovenu Prajs (Hali Beri), novinarku velikog njujorškog lista koja istražuje misteriozno ubistvo prijateljice iz detinjstva. Trag vodi do kancelarije multimilionera Harisona Hila (Brus Vilis)… 

Reditelj Foli se dosledno drži matrice američkog trilera - zgodna žena, šarmantan moćni muškarac, prevara, elektronska špijunaža, sajber prostor, trauma iz detinjstva, efektna završnica. Sve ono što možete svake večeri da gledate kao seriju u više nastavaka, na nekom od televizijskih kanala, samo uz moćnu produkciju i glumačke zvezde, bez dubljeg zagledanja u emocije likova, ali s jasnim stavom da je čovek čoveku vuk… Ali ako počnete da gledate ovaj film verovatno da ćete dogodovštine tandema Beri-Vilis, pratiti do kraja, samo s jednim ciljem da doznate “ko je ubica”?

Još jedna, ne baš laka, ali sigurno limunadica, s parolom da je savršeno ubistvo uvek moguće, ali samo sa pravim sastojcima i u pravo vreme … I nemojte se iznenaditi ako ovaj film dobije još neki nastavak.

Danijela Tadić

Pogledajte još