PREPOZNAJETE LI OVU GLUMICU: Mnogi ne znaju da se slavna komičarka nekada slikala naga (FOTO)

0

Bilo da se radi o TV seriji, filmu ili reklami, svaka njena uloga nas nasmeje do suza…

Beti Merion Vajt je američka glumica, pevačica, voditeljka i spisateljica, rođena 17. januara 1922, u Ouk Parku u američkoj državi Ilinois. Od 1945. do danas, glumila je u oko 120 filmskih i televizijskih ostvarenja. Nominovana je za dvadeset Emi nagrada, od kojih je osvojila sedam.
2011. je proglašena za najpopularniju i najomiljeniju javnu ličnost u SAD. Posle sedamdeset godina karijere smatra se jednom od najcenjenijih komičarki na svetu i jednom od najstarijih aktivnih glumica.

Ova harizmatična bakica je karijeru započela 1939, nekoliko meseci po završetku škole. Prvi angažman joj je bio gostovanje u TV emisiji gde je zapravo pevala. Zatim se bavila modelingom, a čak se slikala i naga.

Budući da je veću svetsku popularnost postigla tek u poznim godinama, ova slika je gotovo nespojiva sa oštroumnom i duhovitom bakicom, kakvu smo obično navikli da viđamo.

Po završetku Drugog svetskog rata počinje da se bavi voditeljskim poslom koji joj je, zahvaljujući njenoj vrcavoj ličnosti i humoru, doneo veliku popularnost i priliku da vodi sopstveni TV šou – Beti Vajt šou. Godine 1952. osnovala je producentsku kuću „Bandy Productions“, i igrala u njenom prvom projektu, komediji „Život sa Elizabet“. Uloga u ovoj TV seriji joj je donela Emi za najbolju glavnu glumicu u komediji, što je i te kako uticalo na dalji tok njene karijere.

Svetsku slavu joj je donela uloga u TV seriji „Zlatne devojke“. Našoj publici je poznata po ostvarenju u TV seriji „Ludnica u Klivlendu“, gde glumi otkačenu baku Elku Ostrovski koja živi sa tri sredovečne žene.

Njen životni optimizam i britki humor, samo su neki od razloga zašto je toliko omiljena širom sveta. Beti Vajt iza sebe ima tri braka, dva puta se razvela, a nakon smrti trećeg supruga 1981. godine, nije se više udavala. Uvek spremna na šalu, ova aktivna bakica kaže da i dalje izlazi na sastanke i živi punim plućima…

Beti danas ima 94 godine, a njen izgled se skoro decenijama ne menja…

Foto: Youtube printscreen, Pinterest, Instagram

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.