TRI DANA VRHUNSKE ZABAVE: 16. juna u Novom Sadu počinje 13. festival vina INTERFEST

Organizator ovog festivala, koji traje više od deset godina, Udruženje Interfest iz Novog Sada obećava tri dana vrhunske zabave i degustaciju vina iz više od 80 vinarija iz 11 zemalja.

Radno vreme festivala je od 19 časova do ponoći. Ulaz na ovu jedinstvenu trodnevnu manifestaciju je besplatan, a vaučeri za degustaciju vina su 100 dinara.

(old_image)

Pored tradicionalnih učesnika koje čine domaće vinarije i vinarije iz regiona kao i uvoznici vina iz tradicionalnih vinskih zemalja poput Italije, Španije, Portugala, ove godine će posetioci festivala prvi put, imati priliku da probaju vina iz Grčke, sa ostrva Samos.

Domaći vinari su i ove godine najbrojniji, biće i nekoliko vinarija koje će se prvi put predstaviti Novosađanima: Virtus, Pik Oplenac, Ilić-Njemčević i Vinarija Đorđe.

Za samo 15 godina, koliko traje renesansa srpskog vinarstva, srpska vina su ravnopravno stala uz bok tradicionalnim vinskim "silama".

Domaća vina osvajaju nagrade na mnogobrojnim međunarodnim ocenjivanjima, a poslednja lepa vest je stigla pre nekoliko dana iz Sofije gde je Vinumov roze 2015. (vinarija Vinum iz Sremskih Karlovaca) proglašen za najbolji roze Balkana, a u njegov kvalitet posetioci 13. Intefesta, imaće priliku da se uvere na Trgu Slobode.

Za sve zaisnteresovane za temu “Vinski bonton”- prvi koraci u poznavanju vina, organizovano je predavanje sa degustacijom koje će voditi sertifikovani predavač Londonske škole vina, Ljubica Radan. Petak, 17.jun u 18:00, u vinoteci Bouquet u Dunavskoj ulici. Ulaz je Slobodan uz predhodnu najavu na ljubicaradan@gmail.com

Poseban štimung dobroj atmosferi na najposećenijem vinskom događaju u Srbiji i regionu, davaće džez svirka Aleksandar Dujin Orchestra.

Interfest vodi računa i o društvenoj odgovornosti, pa će ove godine svoj štand imati Udrueženje "Ko nam truje decu", koje će kroz svoje aktivnosti promovisati zdrav način života za najmlađe.

Pokrovitelji festivala su Turistička organizacija Novog Sada i Grad Novi Sad.

(old_image)

Izvor: nadlanu

Pogledajte još