ODRŽANA U 26 GRADOVA: Najveća Noć knjige do sada

Četrnaesta Noć knjige je za nama i još jednom smo je proveli u sjajnoj atmosferi u kojoj je knjiga bila glavna zvezda!

Najtraženiji naslov bio je finale trilogije „Kazna za greh“, roman „Knjiga uspomena“ Jelene Bačić Alimpić, a u prvih deset našle su se i preostale dve knjige trilogije „Knjiga uspomena“ i „Noć kada su došli svatovi“. Na drugom mestu je knjiga Paula Koelja „Biti kao reka“, a na trećem novi roman Trejsi Ševalije „Plodovi na vetru“. Da čitaoci u Srbiji vole Norvežanina Jua Nesbea pokazuje i činjenica da je njegov roman „Bubašvabe“ bio među najtraženijima u Noći knjige.

Evo i liste najtraženijih knjiga:

„Kazna za greh – Molitva za oproštaj“ – Jelena Bačić Alimpić

„Biti kao reka“ – Paulo Koeljo

„Plodovi na vetru“ – Trejsi Ševalije

„Šetnja za pamćenje“ – Nikolas Sparks

„Kazna za greh – Knjiga uspomena“ – Jelena Bačić Alimpić

„Bubašvabe“ – Ju Nesbe

„Nemanjići – U ime oca“ – Vladimir Kecmanović, Dejan Stojiljković

„Spas 3“ – Isidora Bjelica

„Islednik“ – Dragan Velikić

„Kazna za greh – Noć kada su došli svatovi“ – Jelena Bačić Alimpić

Četrnaesta Noć knjige odžala se na čak pedeset jednoj lokaciji u dvadeset šest gradova u Srbiji i regionu.

Čitaoci su iskoristili velike popuste na celokupnu Laguninu produkciju, na knjige drugih izdavača, knjige na stranim jezicima i gift program, ali su imali prilike i da se druže sa svojim omiljenim piscima.

(old_image)

Ljubivoje Ršumović izrazio je zadovoljstvo zbog Noći knjige: „Onaj ko je ovo izmislio trebalo da bi da dobije neku veliku državnu nagradu, jer neko vreme potpuno je zamrlo čak i stvaralaštvo, a knjižare su bile pretvorene u prodavnice bižuterije i kancelarijskog materijala. Sad najzad imamo prave knjižare prepune knjiga i, što je najznačajnije, imamo kupce.“

I ovog puta Noći knjige su se priključile brojne biblioteke koje su odobravale popust na godišnju članarinu i organizovale sopstveni program promocije knjige i čitanja.

Oni koji nisu želeli da udobnost svojih domova zamene za čekanje u redu mogli su da iskoriste povoljnosti i kupuju u Noći knjige i u najvećoj onlajn knjižari www.delfi.rs, gde je ovog puta zabeležena rekordna poseta.

Noć knjige obeležili su i sjajni pokloni prijatelja manifestacije.

Samo u knjižarama Delfi do 23. juna važiće popust od 20% na knjige 47 izdavača:

Agape knjiga, Agora, Arhipelag, Book, Booka, Beli put, Clio, Čarobna knjiga, Data Status, Dereta, Draslar, Evro Book, Fabrika Slova, Finesa, Geopoetika, Globosino, Heliks, Sezam Book, Kontrast izdavaštvo, Kreativni centar, Leo Commerce, Lom, Makart, Mascom, Miba Books, Naučna Kmd, Novosti, Nova knjiga plus, Nova poetika & Argus books, Odiseja, Paideia, Paladin, Pčelica, Propolis books, Psihopolis, Rende, Samizdat, Službeni glasnik, Solaris, Srpska reč, Urban Reads, Valera, VBZ Book, Verba, Via Print, Vukotić, Vulkan.

(old_image)

Organizatori ovog svojevrsnog festivala knjige su izdavačka kuća Laguna i knjižarski lanac Delfi pod pokroviteljstvom Eurobank Srbija.

Uživajte u čitanju i vidimo se u novoj Noći knjige u decembru!

Pogledajte još