City Games konačno u Srbiji

Gradovi u našoj zemlji imaće priliku da se bore međusobno u veoma atraktivnim i nesvakidašnjim igrama u bazenu, grad pobednik predstavljaće Srbiju na međunarodnom polufinalu, a svi se nadamo i finalu.

(old_image)

Ova manifestacija kroz zabavu i sport svako leto jača prijateljstva i veze među gradovima i državama koje se takmiče. Ove godine je to čak 200 ekipa iz 12 zemalja u kojima se tokom letnjih meseci održavaju kvalifikaciona takmičenja, kaže nam autor i direktor projekta Miroslav Krzyk.

gre su osnovni sadržaj ovog projekta, a osmišljene su tako da zabave publiku i takmičare ali i da podstaknu vrednosti poput prijateljstva i timskog duha i da ukažu na važnost bavljenja sportom.

Baziraju se na tradicionalnim disciplinama i proizvodima, što je vidljivo i iz njihovih naziva: morska alka, leteći vterpolo, vuča konopca, trka magaraca, vodena košarka...Ukupno je 13 različitih disciplina koje nude pregršt zabave i adrenalina za sve generacije, kaže Krzyk.

(old_image)

Ekipe se sastoje od 8 takmičara od kojih troje moraju biti ženskog pola a prijave se obavljaju preko službene web stranice www.city-games.com. Prvi put će rekreativni sportisti imati mogućnost da prijave svoje ekipe i predstavljaju svoju zemlju na nekom medjunaronom takmičenju ali to ne znači da se ne mogu prijaviti i već afirmisani sportisti.

Do sada smo imali prilike da na igrama vidimo Alesija Sartorija iz Italije -dvosturkog osvajača olimpijske medalje, Vladimira Gojkovića – jednog od najboljih vaterpolista sveta, Sandru Pešić – bivšu košarkašku reprezentativku Jugoslavije a nadamo se da će nam se ove godine pridružiti i neko veliko ime iz Srbije – kaže Krzyk.

Prvi korak ka famliji zvanoj City Games napravio je grad Niš koji je prošle godine dobio pozivnicu i predstavljao Srbiju na međunarodnom polufinalu u Rijeci. Tu su se nadmetali sa ekipama Makedonije, Slovenije, Mađarske, Italije, Austrije, Hrvatske, Bosne i Herceogvine i Crne Gore a ove godine osim Srbije ovim zabavnim igrama priključuju se i Nemačka, Holandija i Velika Britanija. Postoji mogućnost da domaćin međunarodnog polufinala bude naš glavni grad koji bi ugostio pobedničke ekipe ostalih zemalja na nekom od svojih bazena. Međunarodno finale će se odigrati u septembru u Biogradu na Moru.

Prvi gradovi koji su odabrani u Srbiji su Sombor i Kraljevo dok će se finalno takmičenje održati 30.06. na Zlatiboru, a kako ove igre privlače veliki broj gledalaca, jer je njihov sadržaj veoma interesantan i televizijske emisije jako gledane, nema sumnje da će se još gradova priključiti porodici zvanoj City games.

Pogledajte još