NEPONOVLJIVO KRSTARENJE AGENCIJE BIG BLUE: Od Singapura od Balija s magijom Indonezije za samo 1.393 evra

Posebnu dimenziju ovom izazovu daruje komfor i plovidba brodom Ms Volendam, atraktivnim “hotelom na vodi” s pripadnošću kompaniji čija se tradicija u ovom poslu zasniva, između ostalog, i na iskustvu dugom 140 godina.

Polazak je 7.novembra. U narednih 14 dana čeka vas odmor na kojem je sve posebno.
U zavisnosti od brodske kabine za koju se odlučite cena ovog apsolutno izazovnog krstarenje u organzacije agencije Big Blue je već od 1.383 evra (1.529 evra po osobi za kabinu s prozorom; 2.483 evra po osobi za kabinu s balkonom).

Priča počinje u Singapuru. Posle višečasnovnog leta od Beograda sa sletanjem u Abu Dabiju sačekače vas svetla i čarolija “grada lavova” koji snagom mageta privlači turiste iz celog sveta pre svega svojim futurističkim pomacima ali i neobičnim a fascinantno atraktivnim spojem kineskog, indijskog i malajskog uticaja.Uz uzbudljiv život u različitim kvartovima ovog grada države čeka vas i izazov sjajnog šopinga što sve zajedno Singapur čini sjajnom turističkom destinacijom popularno nazvanom “mikrokosmos Azije”.

(old_image)

Posle trodnevnog uživanja iz morske luke ovog grada startuje i prvi dan čarolije odnosno plovidbe od Singapura do Džakarte, prestonice Indonezije, ostrvske države na jugoistoku Azije. Republika Indonezija je i najveća ostrvska država sveta. Sa 17.508 ostrva, od kojih je 6.000 naseljenih, zauzima veći deo čarobnog Malajskog arhipelaga, najvećeg arhipelaga sveta.

Džakarta je smeštena na jugositočnoj obali ostrva Java. S obzirom da se nalazi uz sam Sundski kanal, bila je idealno mesto za trgovačku luku jer su kroz moreuz prolazili brodovi na putu od Indijskog okeana do Javanskog mora. Reč je o čudesnom mestu burne istorije koju treba istražiti. Dokazi o kolonijalnoj prošlosti vidljivi su na svakom koraku, počev od Imanuelove crkve pa sve do Muzeja lepih umetnosti i porculana.

Lepota Jave je i doživljaj Surabaie, glavnog grada istočne oblasti Jave. Nazivaju ga još i prestonicom golfa jer sjajnim terenima tokom cele godine privlači od početnika do najbolji u ovom sportu. Specifičnosti nadaleko čuvene javanske umetnosti doživećete u muzeju Mpu Tantular, pred čijim eksponatima mnogi ostaju bez daha…. Uzbuđenje s poprilično velikim adrenalinskom nabojem čeka vas i na ostrvu Komodo, staništu istoimene a zaštićene životinjske vrste čije je oružje snažan rep kojim s lakoćom onesposobljavaju neprijatelja. Ali i čeljust...Bliski susret s ovim čudom prirode zasigurno je da nikada nećete izbrisati iz sećanja.

(old_image)

Kruna ovog putovanje je susret s ostrvom Bali, jednim od najlepših na svetu. Bujna vegetacija, beskonačna pirinčana polja, vulkani i planine su samo deo panorame jednog od najraskošnijih ostrva arhipelaga Indonezije. Upečatljivog po lepoti, različitog od drugih jer je samo na njemu dominantan religija hinduizam, zanimljivog između ostalog i zbog verovanja da na planinskim vrhovima žive glavni bogovi himdu mitologije…Bali, ostrvo biser južnih mora s božanstvenim plažama, turistički ponudu obogaćuje hramom Tanah Lot čija je arhitektonska gracioznost zadivljujuća. Na Baliju, sigurno je, nećete propustiti ni uživanje u neobičnosti balinežanskog plesa uokvirenog u čaroliju ritulanih pokreta uz taktove udaraljki...

Pogledajte još