FASHION TERMINATORKA- Politički nekorektno - Kako je genijalna Severina rešila problem sa Milanom Popovićem?

Bravo za nju, a i za nas koji smo u ova „šarena“ vremena živi, zdravi i veseli i to dočekali. Šta da kažem, tome sam se još donekle i nadala. Jer, lakše mi je bilo da zamislim Kraljicu kako tvituje, nego političara i republičkog poslanika Zorana Babića u dobitnoj odevnoj kombinaciji. Ta vrsta iznenađenja bi već bila na granici mogućeg i za mene, pomalo umornu od svih tih tumbanja i pomeranja, za nijansu too much.

(old_image)

Ovako, sva je sreća da je bar na tu temu sve po starom – izdanje gospodina Babića na premijeri predstave „Srpska lajka“ na sceni beogradskog Narodnog pozorišta je sasvim u skladu sa očekivanim. Sve - od košulje, preko sakoa, pa do pantalona – pogrešno. Šta da kažem, sreća u nesreći što se na fotki ne vide cipele, za koje opravdano sumnjam da su nešto kao nezavisni poslanik; malo koketiraju sa pantalonama, malo sa sakoom, a zapravo svo vreme vode neku svoju bitku.

Kombinacija je tonski i u tragovima iz grupe dnevnog kežuala – siva košulja, svetloplavi sako i bež pantalone. Kravate nema ni u najavi, osim ako kojim slučajem nije zalutala u džep na reveru. Ili je možda ostala u skupštinskom restoranu, jer gospodin Babić, bar kada je izgužvanost odeće u pitanju, izgleda kao da je ovako obučen krenuo iz kuće na sabajle, tokom dana pozavršavao šta je imao od posla, pa onda na kraju skoknuo i na premijeru.

I nije izgužvana odeća ono najgore. Mnogo više mi smeta jedva zakopčan sako. Ruku na srce, to sa sakoom je nešto kao opšte mesto kod naših političara. Svi do jednog, moguće od stresa, oteknu u predelu stomaka i situacija se potom razvija u dva podjednako uobičajna pravca - jedan je sako veći bar za broj (ok, onda mogu da ga zakopčaju, ali su im rukavi do pola šaka), a drugi je ovaj Babićev – dužina rukava ok, ali je zato oko stomaka napeto.

U prevodu, nema tog JUS-a koji bi mogao da im pomogne. Pomaže samo odelo šiveno po meri, a s obzirom da je njima to nešto kao uniforma – mogli bi da se otvore i investiraju u pristojan izgled. Nešto se mislim, ne bi bilo loše ni razmisliti o otvaranju jednog malog do srednjeg krojačkog preduzeća koje bi šilo odela za naše političare – em nova radna mesta, em fino skockani prvi među jednakima, em se (za razliku od mega kicoša Bebe Popovića koji je na fine krpice potrošio silne novce u inostranstrvu) kupuje domaće. Još ako se tome doda stanje i izgled političara u regionu, ovaj biznis vidim kao ozbiljnu razvojnu šansu za našu zemlju.

(old_image)

Ne znam kako vi, ali jedna od meni potpuno neverovatnih činjenica jeste i ta da će naša uvek nasmejana i u dobrom raspoloženju Suzana Mančić za koji mesec napuniti okruglih 60 godina. Šta da kažem, osim SVAKA ČAST Suzi!

Evo, čitam u Gloriji kako su se u poslednje vreme i nad njen život nadvili neki silni sivi oblaci, tačnije kako su je skoro svakodnevno napuštali oni koje voli. I taman kad sam se spremila za suze i bol, Suzana (jedna, jedina i neponovljiva) je već u sledećoj rečenici potpuno promenila pravac, a priču o „najtežem periodu u životu“ zamenilo je ćaskanje o novim projektima, sve sa fotkama u Merlinka fazonu. Ispozirala je Suzana u krevetu za sve novce - te malo telefonira, te koketira sa štiklicom, te je kao zamišljena i puna čežnje... Šta mi drugo preostaje nego da joj potpuno verujem kada kaže kako nikada (zbog magije kojom privlači muškarce) nije bila sama duže od tri dana. Suzana, ako se ja pitam i tri dana su gotovo pa neverovatna.

Još jedna super (krizni) PR & self marketing i promocija žena je Severina Kojić. Ne znam da li je i njena tajna u toj nekoj „ženskoj magiji“ o kojoj Suzana priča, tek ako je nekome pošlo za rukom da realizuje sve iz foldera „verovali ili ne“, onda je to ova Splićanka. Svaka njena pesma momentalno je balkanski hit, svaki koncert rasprodat, svaki skandal pretvoren u još jedan uspeh. Uvek skockana i lepa, Severina i na privatnom planu iz svake bitke izađe kao POBEDNICA. Kako drugačije protumačiti vest o tome da je probleme u vezi sa viđanjem bivšeg verenika Milana Popovića rešila tako što je sadašnjeg (15 godina mlađeg) supruga Igora Kojića angažovala kao neku vrstu posrednika, to jest, kurira koji će malog Aleksandra voditi na viđanje sa ocem. Ma, prosto genijalno. Još ako se tome doda podatak da svo troje već duže vreme druže i po sudovima (što ovdašnjim, što hrvatskim), možemo jedino da zaključimo da Holivud plače za Seve.

(old_image)

A kad malo razmislim, holivudske suze za Severinom teku u potocima samo zato što je ona tako odlučila. Pa ko bi nju zaustavio, ako bi kojim slučajem rešila da krene u ostvarenje američkog sna? Bojim se da se holivudska cica, koja bi Seve (kad nešto naumi) stala na put, još nije rodila.

A zašto sam se bavila ovim dvema (svaka na svoj način) osobenim i osebujnim ženama? Iz vrlo jednostavnog razloga – ne mogu više da gledam kako se ove mlađane devojke blamiraju i nemaju pojma šta i kako treba da se radi ako želiš da opstaneš u džet set/estrada/ šou biz svetu.

(old_image)

Tu pre svega mislim na dve najpoznatije domaće starlete: Soraju i Staniju, koje se već neko vreme razvlače i jedna drugoj kose čupaju po tabloidima, a poslednja u nizu svađa je, kako nas obaveštava Svet, u vezi sa nekih bednih 300 evrića. Što bi se reklo, na KORAK DO DNA.

A ako tome dodamo i da su obe svo vreme obučene isključivo u donji veš (i to ako im je dobar dan), jasno je da bi imale puno toga (i to ne samo iz oblasti mode) da nauče od iskusnijih i verziranijih dama sa estrade. Moj vam je zato savet da se ubuduće manje bavite isključivo sobom i da pronađete vremena da bacite pogled na svet oko sebe, vidite kako majstorice rešavaju probleme i nešto iz toga naučite.

(old_image)

Sličan savet važi i za pevačicu Radu Manojlović, koja nikako na zelenu granu otkako je u vezi sa devet godina mlađim kolegom Harisom Bekovićem. Za početak, draga Rado, razlika u godinama je danas zaista potpuno nebitna, ali pod jednim uslovom – da se tvoj mlađani partner ponaša pristojno i kao džentlmen. U suprotnom, ako te ne poštuje ili se poigrava sa tobom, činjenica da je mlađi postaje jako bitna. U tom slučaju ti si U VEZI SA BALAVCEM, sa kojim ako si dovoljno pametna nemaš šta da tražiš. Osim ako ti nije proradio majčinski instinkt, pa bi malo da se igraš mame i sina. Ali, onda nema da se ljutiš, ako se svako malo probudiš upla(ka)kana.

(old_image)

Leto je i kalendarski nedavno počelo, a jedna od prvih selebriti dama koja se slikala u bikiniju je devojka Šabana Šaulića Cuca (mami i tati poznatija kao Ivona Negovanović). Srećna što je uspešno skinula nekih 300 grama, ova se mlada dama neumorno slika u oskudnim kupaćim kostimima, koji malo toga (pa i salce na stomaku) ostavljaju skriveno. Tako i treba, GO GIRLl!

(old_image)

Nije naša Cuca tamo neka Anđelina Džoli, koju ovih dana (piše Gloria) pojede ljubomora. Spade Anđa zbog Breda na nešto jačih tridesetak kila i nije jedina preko bare koja već neko vreme živi bez treće dimenzije. Ovih dana topi se i nestaje i supruga Džordža Klunija, lepa Amal. Šta da kažem, izgleda da ni ta Amerika nije ono što je nekad bila. Sva je sreća da je kod nas sve ok i da naše dame, baš kao i Cuca, naprosto pucaju od zdravlja.

(old_image)

Zdravo i jedro izgleda i pevačica Ana Bekuta, a čini se da je to velikim delom zasluga njenog Mrke. Naime, osim što u njegovom društvu slatko ručka, Ana je uz podršku svog dragog rekla i ne cigaretama, tako da sada uživa u životu punim plućima. A Mrki, naravno, ništa nije teško kada je zdravlje njegove drage u pitanju, pa ni da je prati do toaleta kada posumnja da Ana krizira i da bi možda da zapalil jednu. Šta ti je ljubav, pa još i emancipovana. Jer, kako drugačije objasniti sliku sa nedavnog Bekutinog nastupa – dok je ona vredno radila, pevala i zabavljala goste, Mrka je udobno zavaljen i prijatno relaksiran uživao u POLJUPCIMA druge dame. Šta da kažem, od naše Ane bi i sirota Anđelina, umesto što se ovih dana pojede od brige zbog tamo neke francuske glumice, mogla puno toga da nauči.

I za kraj malo o nakitu, koji (baš kao i šminka) može devojci da bude najbolji prijatelj, ali samo pod uslovom da je pametno izabran. U suprotnom (kao i sa, recimo, pogrešno odabranim ružem ili rumenilom) od potencijalnog partnera začas se napravi najgori neprijatelj.

Upravo tome je sklona TV voditeljka Dušica Jakovljević, za koju je već na prvi pogled jasno da voli da se kiti. I to je ok – tetovaža, velike minđuše, narukvice, prsten, traka za kosu, upadljiv lak za nokte... Sve to može da izgleda sjajno, ali ne kada se istovremeno stavi na sebe. U tom slučaju, rezultat je božićna jelka u junu. DIŠI MALO, Dušice, pa ne moraš sve što imaš u kući da staviš na sebe. Pogotovo u kombinaciji sa tim „krhkim“ haljinčetom. Dok sam gledala fotke u Svetu, nisam mogla a da se ne zapitam kako je uspela da u tu (pre)nakićenu kompoziciju ugura još i čašu sa pićem.

(old_image)

Moj savet simpatičnoj voditeljki je da malo obnovi gradivo na temu da više nije i ne mora uvek da bude više. Za početak ne bi bilo loše da sledeći put kada reši da stavi traku za kosu (koja joj sasvim pristojno stoji) minđuše ostavi u kutiji za nakit. Ne brini Dušice, neće da se baci... Biće prilika i za njih.

Pogledajte još