Otac ubijene devojke iz Žitišta: Dijana je molila da je spasu od njega, imao je pun tavan BOMBI I PIŠTOLJA

Na sudu joj je rekao da ne sme da ima ni jednog drugog posle njega, priča potreseno za "Blic" Sveta Savanović, otac Dijane Zlatić, bivše žene ubice iz Žitišta. Dijana je u masakru, koji se dogodio sinoć u kafiću Makijato u Žitištu, bila prva meta i žrtva svog bivšeg supruga Siniše Zlatića.

Ispred porodične kuće porodice Savanović on je za "Blic" ispričao da se njegova ćerka dugo borila da pobegne od nasilnog supruga, ali da u tome niko nije želeo da joj pomogne.

- Pobegla je od njega. Vratila se kod nas kući dok je on bio u Nemačkoj i samo rekla da "ne može više da bude sa njim". Bio je nasilnik i stalno se od njega kod nas krila - priča Savanović.

On dodaje da su njegova ćerka i Siniša bili u braku 10 godina i da su se razveli pre devet meseci.

- Na sudu joj je rekao da ne sme da ima nekog drugog posle njega. Sudija mu je na to odgovorila da ne može da joj brani ništa kada se rastanu, ali njega to nije sprečilo - priča on u suzama.

Kako kaže, i pre nego što su se razveli Dijana je često zbog njegovih grubosti utehu i spas tražila kod porodice i svoje sestre.

- Sestri je znala da kaže: "Ako nećeš da me primiš, ja idem u reku Begeč da skočim" - teškim glasom izgovara Dijanin otac.

Kako kaže, Siniša je u njihovoj kući, na tavanu, imao veliki broj oružja.

- Imao je pun tavan bombi i pištolja, jer njegov otac bio na ratištu. Dijana to nije znala. Mi smo saznali danas jer se moja supruga susrela sa policijom koja ga je vodila i imala pun gepek njegovog oružja - kaže tiho on.

Savanović za "Blic" kaže da se njegova ćerka više puta obraćala socijalnim službama, ali da niko nije hteo da joj pomogne.

- Svi su joj govorili: "Istrpi". Čak su i meni rekli da ne mogu da urade ništa da joj pomognu. Najviše mi je za to krivo, za socijalne služne i socijalne radnike koji nam nisu pomogli - kaže on.

Dijanin otac dodaje i da je on sam savetovao Sinišu da ode kod lekara, međutim njega to nije zanimalo.

- Savetovao sam ga da ode kod lekara i uzme lekove za smirenje ako je nervozan, da to nije sramota. On mi je na to rekao samo: "Za živce pijem pivce" - kaže on i dodaje da je Siniša odrastao u porodici nasilnika.

- Njegov otac je tukao svoju ženu, a njegov brat svojoj ženi izbio bubreg - dodao je on.

Sveta je za "Blic" rekao da ne zna da li je Siniša tukao njegovu ćerku Dijanu, ali da zna da je rukama jako često lomio vrata i sve po kući.

- Kada su se razveli, rekli smo mu: "Uzmi sve što ste stekli, samo nam ostavi ćerku na miru...", ali nije vredelo - kaže tiho slomljeni otac.

Izvor: Blic

Pogledajte još