Lubenica – najbolji saveznik u topljenju masnih naslaga

0

Otkrijte zašto je lubenica nova superhrana, koja će vam pomoći da zadržite savršenu liniju.

Ne dozvolite da zbog visokog glikemijskog indeksa, lubenica za vas postane zabranjeno voće. Nova istraživanja pokazala su da ova voćka pomaže u održavanju telesne građe i zategnutih mišića, a uz sve to vam pruža prepoznatljivi slatki ukus.

Lubenica je bogata amino kiselinom L citrulin, koja je po podacima istraživača sa Univerziteta Sorbona ima veliki efekat na građu vašeg tela. Ova supstanca ima gotovo magičnu sposobnost da uspori proces starenja i da duže zadrži postojanost mišića.

Studija iz magazina Journal of Nutrition otkrila je da L citrulin, u poređenju sa drugim amino kiselinama u voću, pomaže da potrošite više masnih naslaga za 13 procenata i povećate mišićnu masu za čitavih 9 procenata.

Kako starimo broj ćelija u našem organizmu opada. To uzrokuje smanjenje mišićne mase i bolju podlogu za sticanje novih masnih naslaga.

Upravo zato, sok lubenice se smatra odličnim saveznikom, jer povećava proizvodnju regenerativnih proteina koji grade mišićnu masu i obnavljaju ćelije u organizmu.

Sve to će uticati da se osećate energičnije i da potrošite više masnih naslaga, pa se lubenica zato smatra idealnom letnjom užinom.

Izvor: B92

Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.