9. Weekend Media Festival

Globalni brendovi u različitim kulturama, digitalizacija radija i revolucionarni potencijal blockchain tehnologije - to je tek mali deo intrigantnih tema koje regionalnoj komunikacijskoj industriji donosi 9. Weekend Media Festival.

U prostorima stare fabrike duvana u Rovinju, pod pokroviteljstvom Adris grupe, Weekend od 22. do 25. septembra dovodi više od 120 govornika i oko 4000 medijskih, marketinških i PR profesionalaca. Njima će se pridružiti i 350 studenata iz cele regije, i oko 550 akreditiranih novinara.

Zacrtali smo sebi ambiciozan cilj, a to je da deveti Weekend bude toliko dobar da će svi hteti da dođu na deseti jubilarni. Ponovno smo iskoračili u neke nove teme i ponovno prvi otvaramo priče o sasvim novim tehnologijama o kojima će za nekoliko godina svi govoriti. Ne zaboravljamo, naravno, ni dobru zabavu, a toga će ove godine biti još više i još bolje“, obećava Tomo Ricov, direktor Weekend Media Festivala.

Spisak predavača predvode Shawn Pecas Costner, koji je 18 godina radio u muzičkoj industriji i bio zadužen za promociju muzičarima kao što su Rijana, Jang Džezi, Rik Ros, Ludakris, Big Sin i mnogi drugi, te je izvršni direktor u Roc Nation Sportsu, kompaniji za sportski menadžment čiji je vlasnik slavni hip hop mogul Jay Z. Lazar Džamić, direktor strateškog planiranja u nekoliko londonskih kreativnih agencija i jedan od prvih digitalnih stratega u Velikoj Britaniji, ponudi će recept za gotovo savršeno oglašavanje kreiranjem uspešnih poruka u svetu lakog ignorisanja.

Gosti Weekenda bit će i Jarno Vanhatapio i Magnus Emilson, dvojac koji stoji iza NA-KD.com, švedskog modnog webshopa koji dostavlja robu vodećih svjetskih brendova u više od 100 zemalja svijeta. „One on one talk“ ove je godine rezerviran za Zorana Šprajca i predsjednika Uprave Hrvatskog Telekoma Davora Tomaškovića.

(old_image)

Predavači koje već sada imamo u programu garantuju da ćemo i ove godine u Rovinju kolegama iz regije moći da ponudimo informacije o najnovijim trendovima u svetu. Na panel raspravama takođe ćemo okupiti ljude koji na kreativan i inovativan način povezuju Hrvatsku i regiju s celim svetom, ali uspevaju da naprave i iskorake po kojima možemo reći da smo u svetskom vrhu“, istakao je Nikola Vrdoljak, direktor programa Weekenda.

Radio se vraća na velika vrata pa ćemo na Weekend panelu pokušati da objasnimo zašto na mediju za koji se tvrdilo da nema budućnosti rastu oglašivački budžeti i koje su inovacije omogućile novi uspon radija. O inovacijama će se govoriti i na panelu o blockchain tehnologiji, na kojoj se temelji i najpoznatija virtualna valuta Bitcoin, ali koja pruža neograničene mogućnosti u bankarstvu, kao i u javnim uslugama poput sklapanja ugovora.

Učesnici panela o globalnim brendovima razgovaraće o tome kako stvoriti globalni brend i kako njime upravljati u različitim kulturama i okruženjima.

Rovinj je na najboljem putu da postane globalni brend, a Weekend Media Festival događaj je koji tome pridonosi okupljajući kreativne i inovativne ljude iz celog svijeta. Upravo su to vrednosti na kojima je izgrađena i Adris grupa i koje ćemo i dalje promicati, između ostaloga i potporom ovakvim okupljanjima“, rekla je Kristina Miljavac iz korporativnih komunikacija Adris grupe.

U okviru 9. Weekend Media Festivala ponovno će se održati regionalna revija BalCannes i dodela nagrada SoMo Borac. BalCannes se održava peti put, a ove godine oglašivači imaju još važniju ulogu, jer će odabrati 25 najboljih projekata iz šest zemalja regije i dodeliti nagrade, među ostalima i za najbolju agenciju i projekt BalCannesa.

Prijava radova za BalCannes otvorena je za sve zainteresirane agencije sve do 1. septembra. Digitalna nagrada SoMo Borac ima novu kategoriju, SoMoRitanac, namijenjenu najboljoj digitalnoj kampanji koja je doprinela nekoj višoj svrsi. Prijave na SoMo Borac su besplatne, a više možete saznati na www.somoborac.com.

Muzički program uvek je bio jedan od najjačih aduta Weekend Media Festivala. Tako će biti i ove godine, jer je već poznato da će festivalski program biti otvoren velikim koncertom Hladnog piva u četvrtak 22. septembra.

Prijave za 9. Weekend Media Festival u punom su jeku, a broj mesta je ograničen. Više na http://2016.weekendmediafestival.com.

Pogledajte još