FASHION TERMINATORKA – Politički nekorektno: Novi level užasa Sandre Afrike

Tako i ja ovih dana šaltam životne kanale; malo restartujem, malo kliknem na delete, potom na refresh, a kada je o opciji „save“ reč, čekam slavlje i poklone, pa ćemo da podvučemo crtu.

S tim u vezi, drago mi je što (po onoj čuvenoj „ono što tražiš, traži tebe“) vidim da ovih dana nisam jedina u JUBILEJ raspoloženju. Rekla bih da su sabiranje/oduzimanje, planiranje i osvrtanje, baš kao i rekreacija „dvokorak napred, pa korak nazad“ omiljena zabava i mnogim našim selebovima.

(old_image)

Za početak izdvajam meni uvek posebno drage, glumce Branku Pujić i Dragana Jovanovića, koji će ove godine proslaviti četvrt veka svoje ljubavi. Šta da kažem, lepo ih je videti na fotkama u Gloriji nasmejane i sjajno raspoložene. Ako mene pitate, ovo dvoje izgledaju srećno i zaljubljeno kao da su se juče upoznali i počeli da se zabavljaju i to je zaista fenomenalno, čemu u prilog i moje uverenje da (za razliku od mnogih drugih koji se smeškaju i grle samo za potrebe kamere) Branka i Dragan (inače oboje sjajni glumci) svoju ljubav NE GLUME. Čitam da planiraju zajedno i da ostare i ne preostaje mi ništa drugo osim da im poželim malo sreće na tom putovanju. Za ostalo – ljubav, poštovanje, mudrost i, kako čitam, garsonjeru na moru su se sami pobrinuli.

(old_image)

Godišnjicu bračnih zaveta ovih dana će sa suprugama proslaviti i dva naša velika tenisera, Novak Đoković i Janko Tipsarević. S tim u vezi, ovog puta moram posebno da pohvalim Jelenu i Novaka, koji su bukvalno odrastali i sazrevali pred očima javnosti. Što se mene tiče, oboje su uradili sjajan posao – kulturni, vaspitani, znaju da se ponašaju u svakoj prilici i, što je najvažnije, bez obzira na slavu, uspeh i bogatstvo - ne zaboravljaju ko su i odakle su. Naravno, ni kada je o modi reč nisu zabušavali i danas su jedan od stilski najusklađenijih mladih parova.

(old_image)

Kod Biljane i Janka mi se, osim što su oboje jako lepi i simpatični, najviše dopada Biljanina „GIMNASTIKA“ – ova je mlada žena uspela da u svakom trenutku bude podrška svom uspešnom suprugu i da istovremeno izgradi vlastitu karijeru u modnom biznisu. Rekla bih da je ova Novosađanka patentirala nešto kao novi model supruge – „tradicionalne feministkinje“ i to sve sa osmehom. Nije malo, ako mene pitate.

(old_image)

Promišljanjima na temu životnih postignuća ovih se dana bavio i modni fotograf Dejan Milićević. Kako piše magazin Hello, novu energiju u Dejanov život doneo je novi životni prostor, čija je vrata ovih dana otvorio premijerno za javnost. Što se stana tiče, drago mi je da odgovara njegovom „feng šui broju“ i astro kombinaciji, jer ja u toj belini&praznini ne bih izdržala ni pet minuta. Šta da se radi, takav je moj hotroskop. Ipak, drago mi je da se, pored tirkiz fotelje i roze porcelanske šoljice, u Dejanovom stanu našlo mesta i za jednu biljčicu, a što se domaćina tiče – pudla, belo odelo i crvene zepice sa leptir mašnom su čist KEMP. Da nema ovog nesrećnog kačketa na glavi, usudila bih se da kažem da je Dejan na stilskom tragu lanjske muške kolekcije Marka Džejkobsa.

Moj mu je savet da malo povede računa o kilogramima (moguće da ga zeza ovaj podznak u Raku, koji često tugu i depresiju leči u frižideru), a i ta stilizovana bradica i D`Artanjan brčići baš i nisu najsrećnije rešenje za Dejanove rumene obrašćiće.

(old_image)

Leto je, osim za odlazak na more (čitam da se Zorannah sa Maldiva vratila, a put te egzotične destinacije ovih će dana Haris i Melina), i godišnje doba koje najviše voli festivale. Tako je nedavno održana smotra filma u Sopotu i to sve sa crvenim tepihom i kočijama. Čist glamur i sve čestitke organizatorima. Među celeb gostima bila je glumica Mirjana Karanović, koja se ovog puta premijerno predstavila u ulozi rediteljke, te joj je za oprostiti ovaj malo trapav modni izbor haljine. Žena je, očigledno, imala tremu, pa joj je promaklo da haljina (posebno u gornjem delu) baš i ne laska njenoj figuri. Možda bi stvar donekle popravio drugačiji donji veš, ali ja sam pre za to da kriterijum pri odabiru toalete za ovakve i slične priredbe bude – nikakve popravke, mora da stoji kao saliveno kad se obuče.

(old_image)

S druge strane, festivalski dress code su u potpunosti zadovoljile glumice Jovana Stipić (u izazovnoj crnoj večernjoj haljini) i nešto smernija Jelena Gavrilović. Titula THE BEST DRESSED ove je godine izmakla Mariji Petronijević samo zato što je štedela na materijalu kada je o dužini suknje reč (ipak je ovo bio red carpet), kao i Danijeli Vranješ, čija je odevna kombinacija bila prilično šašava i zanimljiva, ali nedovoljno glam.

(old_image)

Ovih je dana svečano bilo i u američkoj Ambasadi, na proslavi Dana nezavisnosti. Kao i svake godine, i ovog je 4. jula bašta rezidencije SAD ambasadora bila gusto popunjena, a među gostima koji su uživali u hamburgerima i roštilju našla se sve sama politička, kulturna i društvena krema. Ovog puta modne pohvale idu domaćici Neveni Skot, koja se mudro odlučila za casual kroj i materijal haljine, ali je bojom (marinsko plavo) i svedenim nakitom (biseri oko vrata) uspela da garden partiju ipak da malo svečaniju notu.

(old_image)

Moj favorit je, bez konkurencije, prvi socijalista Ivica Dačić. Ok, nije baš došao sa crvenom ružom na reveru, ali je boje SPS-a provukao na „mala vrata“, tačnije na kravati. Vidim i da je opet je u problemu sa kilogramima, te mu je sako (pandursko plavo) prilično nezgrapno „seo“. Rukavi predugački, a oko pojasa napeto. Nema mu druge, Ivica će morati na dijetu. S druge strane, koža mu je savršeno zategnuta, a ten blistav, te bih rekla da je POMADU utrefio.

(old_image)

U gusto načičkanom rasporedu naših „vipovaca“, na svu tu vrućinu i žegu, nedavno se našao i koktel u kanadskoj Ambasadi. MINGLOVALI su se i tu razni, među kojima mi je za oko zapao urednik RTS-a Nebojša Bradić, koji je očigledno „prerastao“ svoje odelo. Savet mu je da se pod hitno baci u trošak i kupi novo. Neće biti da je javni servis opet kresao plate. Pre mi se čini da gos`n Bradić baš i nije preterano zainteresovan za šoping. No, što se mora – nije teško. A u ovom slučaju, šoping je trebalo da padne „juče“.

(old_image)

S druge strane, vrlo lepo i pristojno su nas kod Kanađana (obe u vrlo lepim koktel haljinama) predstavljale dikrektorka Beogradskog festivala igre Aja Jung i pevačica Biljana Krstić, dok bih za izgled (ovog puta u ulozi profesora) Gorana Pitića mogla jedino da kažem da leto baš i nije njegovo godišnje doba. Za razliku od prof. Pitića, dekanu FEFA Ani Trbović, bar ako je suditi po vrlo smelom miniću, na ovim vrućinama ne manjka niti ambicije, niti odvažnosti. Eventualno malo bolji frizer, ako se ja pitam...

(old_image)

E sad, možda ovih dana i jesam u nešto emotivnijoj životnoj fazi, ali budite sigurni da se u susret ličnom jubileju nisam raznežila toliko da bi mogla da mi promakne katastrofa od stajlinga, inače vazda fino doterane i upakovane mlade dame, pevačice Emine Jahović. Ne znam da li je ovaj užas od pantalona sa REZANCIMA i topa iz „1000 i jedne noći“ posledica ne baš preterano dobro urađenih plavih pramenova ili je možda Emina (koja često menja sredinu) kofer zaboravila na nekoj od usputnih destinacija, tek ovo je nešto što bi svi trebalo momentalno da zaboravimo. Nešto kao ružan san. Emina, molim te probudi se, a odmah zatim i prefarbaj. Ne razumem zašto si, kao jedna od najlepših brineta na domaćoj sceni, uopšte i izvlačila pramenove. Zašto menjati ono što je dobro i što radi posao? Sledeći put kada ti bude dosadno, eksperimentiši sa lakom za nokte ili promeni ruž. Boju kose ne diraj!

(old_image)

Next level užasa je Sandra (rođena Prodanović) Afrika, kojoj je pošlo za rukom da jedva obučena na sebi prošeta nekoliko desetina hiljada evra i da pritom izgleda jeftino. Draga Sandra, ako je verovati pisanju Skandala, duha i bezobrazluka ti ne manjka. Mislim, sjajna ti je ta fora sa babom i jahtom, trebalo se toga setiti prilikom razgovora sa poreskim inspektorima. Ajd` mi učini – sledeći put kad rešiš da se „skockaš“, prvo konsultuj svoju babu. Pretpostavljam da bi ti tu žena bila korisnija nego u ovim „kobojagi sam lafica“ fazonima. Mislim, možda ukapiraš da se i sa mnogo manje para može biti strava riba. A onda, ko zna – možda naučiš i kako se nosi roleks.

(old_image)

Pogledajte još