Blogomanija Fashion & Beauty: Ko od koga krade sadržaj Portali vs Print (video)

Na Blogomaniji su učestvovali blogeri iz celog regiona, Jutjuberi, stručnjaci iz oblasti digitalnog marketinga, PR-a, medijski stručnjaci...

Predstavnici medija učestvovali su u panelu Ko od koga krade sadržaj Portali vs Print, a među njima i Duško Vukajlović (Ringer Axel Springer) koji je istakao da svi poprilično kradu. Naslovi su veoma bitni za otvaranje tekstova, pogotovo na vebu. Nakon Duška ubacio se Vlastimir Čobrda (SVK) koji se nije složio sa Duškom da kradu sadržaj jedni od drugih, već da prepisuju. Vlastimir je zatim odgovorio moderatoru Ivanu Agbabi da su oni izbacili senzacionalističke naslove i prešli na jezik regiona, pa im se čitanost sadržaja znatno povećala.

'Kod nas nije pitanje da l' od nas kradu ili mi krademo, svi prepisuju vesti jedni od drugih, ali ipak sve zavisi od suštine vesti, da li je hronika ili je neka informacija o poznatoj ličnosti. Nužno je da se navede izvor te vesti. Ali kada su naše priče u pitanju, koje su eksluzive, mi insistiramo da iste budu potpisane i linkovane.' - rekla je Vera Nikolić (Adria Media Grupa).

Kompletan panel poslušajte u videu:

Blogomanija Fashion&Beauty je konferencija o poslovanju na Internetu koja se ove godine održala od 8. do 12. juna u Mariboru u hotelu Habakuk. Saznali smo dosta toga novog o blogovanju, Internet marketingu, odnosno zarađivanju, uspehu, popularnosti, manama i prednostima Internet sveta.

Pogledajte još