REŠITE SE STRESA: Usavršite svoju tehniku masturbacije

Vrlo je izvesno da većina žena najbolje poznaje sopstveno telo i ima dug staž sa vibratorom, kojim sebe može da dovede do vrhunca čak i tokom reklama, dok čeka nastavak omiljene serije.

Čarli Glikman, seksualni edukator, objašnjava:

- Masturbacija je veoma bitna stvar, jer predstavlja način da vi držite kontrolu prilikom samozadovoljenja.

On, takođe, dodaje da je dobro zato što vam daje prostor da radite nešto bez očekivanja drugih. Masturbacija zapravo predstavlja i idealan način da se oslobodite stresa.

Čak i da vam je seksualni život sa samom sobom idealan, opet uvek ima prostora za usavršavanje.

Odložite svoj vibrator!

Najbolji način da se popravite je da počnete od vaše glave, odnosno misli. Seks trener Ami Levin savetuje da zavodite sebe. Napravite opuštenu atmosferu, upalite sveće, pustite laganu muziku. A onda počnite da fantazirate zatvorenih očiju. Apsolutno se opustite i prepustite, ne tumačite da li je ispravno ili ne, samo uživajte. Još jedna bitna stavka je raznovrsnost. Kao što vam je potrebna konstantna promena u odnosu sa partnerom, isto vam jepotrebna i sa samom sobom. Zato ostanite fleksibilne.
Sada se vratite na vibrator

Pored dobro poznatog rabbit style vibratora, preporučljiv je i neki zakrivljeni, kao i onaj koji ima jače vibracije. Uz vibrator, mogu da se koriste i igračke za G – tačku, ali vodootporne. Napravite toplu kupku, uskočite u nju i počnite. Zakrivnljeni deo igračke okrenite u pravcu pupka kako biste lakše došli do G tačke, koja se nalazi nekoliko centimentara od ulaza u vaginu.

U slučaju da vam ova opcija ne odgovara, slobodno se vratite na onu za koju provereno znate da vam prija. S obzirom da je klitoris kod većine žena proverena tačka zadovoljstva, možete da koristite poseban vibrator u obliku jajeta namenjen upravo za ovaj deo.

Sve ženu su različite, samim tim im i različite stvari prijaju. Ono što je najbitnije je da se osećate dobro, uz to imate i slobodu da odaberete način koji će vas dovesti do maksimalnog zadovoljstva.

Izvor: Cosmopolitan

Pogledajte još