Ovih 12 stvari su mnogo gore: Mislili ste da je PREVARA najgora?

Štaviše, postoji niz stvari koje su gore baš zato što su naizgled male i neprimetne – bar na početku.


Laganje i skrivanje određenih stvari od partnera

Čak i ako mislite da su to sitne i nevažne laži, čak i ako ih krijete od partnera zato što mislite da ćete ga tako zaštititi, veza u kojoj ne vlada potpuno poverenje jednostavno ne može uspeti. Ako skrivate nešto što bi ih moglo povrediti, onda verovatno radite nešto što ne bi trebalo.

Skrivanje bilo kakvih osećanja

Bez obzira na to da li se radi o jakim zagrljajima ili pitanjima koji se tiču vaših ili njegovih osećanja, odsutnost ili zatvorenost imaju sposobnost da učine nepopravljivu štetu i u najčvršćim vezama.

Zadržavanje sitnih zamerki za sebe

Da, činjenica da nije prisustvovao druženju s vašim roditeljima možda i nije tako velika stvar, ali ako je to nešto što vas je pogodilo, a to mu niste rekli, taj incident će se ponoviti kad tad i onda će stvar biti puno gora nego što bi možda bila da ste mu odmah rekli da vas je povredio.

Nedostatak komunikacije

Ne, to ne znači da morate visiti na telefonu i prepričavati svaki trenutak svog života jedno drugom, ali ako on nije prva osoba kojoj ćete trčati u slučaju da vam treba rame za plakanje ili jednostavno neko ko će vas saslušati, pa čak i ako se jednostavno ne osećate dovoljno blisko da imate osećaj da mu možete sve reći, vaš problem je puno veći nego što se zapravo čini.

Tvrdoglavost

Drugim rečima, odbijanje kompromisa. Ako nekog volite, ne bi vam trebalo biti teško da pristanete na kompromise. Partneri koji insistiraju da uvek bude po njihovom zapravo su u vezi sa samim sobom, ne s vama.

Prepucavanje o svakodnevnim kućnim poslovima i obavezama

Činjenica da se nikad ne možete dogovoriti oko toga na koga je red da baci smeće ili opere sudove redovno je “go to” argument u malim, ali i velikim svađama, a neretko i razlog prekida. Možda bi bilo pametnije da poradite na boljem rasporedu pre nego što počnete da razmišljati o tome kako ćete objasniti roditeljima da ste raskinuli vezu jer on opet nije bacio smeće.

Snishodljivost

Bilo kakva vrsta ponašanja ili razgovora koji negativno utiče na vaše samopouzdanje ili samopouzdanje vašeg partnera mora odmah prestati. Ako pitate parove, upravo je ova vrsta verbalnog zlostavljanja puno gora od prevare budući da nedostatak samopouzdanja na pojedinca utiče i nakon završetka veze.

Ostajanje u vezi iz navike

Bez obzira na to da li je razlog taj što ne želite da razočarate svoje roditelje ili zato što ste već platili putovanje na koje idete sledeće godine, ostajanje u vezi samo zato što mislite da morate, vodi gubitku i vrlo male su šanse da ćete ikad ostati u prijateljskim odnosima.

Manipulacija

Još jedan razlog zašto je slepoća u ljubavi zapravo loša stvar. Manipulacija partnerom ponekad je toliko suptilna da je i ne primjećujete, ali upravo ona postepeno vodi do teških raskida koji ostavljaju bolne posledice.

Ljubomora

Čak i bez prevare, konstantna sumnja da se ona događa može biti puno, puno gora.

Predstavljanje lažne verzije sebe na početku veze

Ovo je poprilično direktno. Čak i ako se radi o sitnici poput one da volite horor filmove iako ih zapravo prezirete. Prvi izlasci gotovo su najvažniji deo vaše veze. Treba da znate ko ste i s kim ste u vezi.

Ostajanje u vezi zato što zavisite jedan od drugog

Niko ne želi biti sam. Nijedan ne zna kako da bude sam. Čak i ako se i dalje volite, za vezu je potrebna hemija, a kad ona nestane, vreme je za rastanak. Iako ih niko ne voli, bilo bi šteta uništiti dobru vezu – čak i ako ona više nije ljubavna.

Izvor: Cosmopolitan.rs

Pogledajte još