Zakoračite u čarobni svet Van Gogovog "Noćnog kafea" (VIDEO)

Ukoliko biste pokušali da u nekoj galeriji priđete preblizu nekoj od slika čuvenog postimpresioniste, najverovatnije biste bili ljubazno zamoljeni da napustite objekat.

Srećom, moderna tehnologija omogućila nam je da ne samo pogledamo izbliza najpoznatije slike poznatih umetnika nego i da zakoračimo u njihov svet i dopustimo im da nas opčine.

Bruklinski animator Mek Koli omogućio nam je da u potpunosti uživamo u Van Gogovoj umetnosti na prilično neuobičajen način.

Naime, on je napravio trodimenzionalnu animaciju pojedinih delova slike "Noćni kafe", koja stvara privid šetnje i dopušta nam da zavirimo u svaki kutak ove slike. I ne samo to – on je oživeo pijanistu i obogatio zapanjujuće spokojnu atmosferu slike dodatkom dvaju dela: "Zvezdanog neba" i "Dvanaest suncokreta u vazi".

- Uvek su me privlačile Van Gogove slike i zamišljao sam kako bi neverovatno bilo naći se unutar jednog ovih raznobojnih svetova. Dok sam stvarao prikaz ovih slika u trodimenzionalnom prostoru, morao sadm da proširim prostoriju na delove koji se ne vide: sobe iza vrata, predmete skrivene od polgeda, ljude okrenute leđima od posmatrača - rekao je Koli.

Izvor: NationalGeographic.rs

Pogledajte još