PORAZ "ORLOVA" OD ARGENTINE: Teodosić povredio ruku

Košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je u noći između subote i nedelje od Argentine sa 79:74 (30:14, 10:24, 18:20, 21:16) u drugom meču predolimpijskog turnira "Super 4" u Kordobi.

Argentinci su utakmicu počeli odlično i serijom trojki došli do prednosti 16:3, da bi kasnije u prvoj četvrtini imali i 16 poena prednosti. Srbija je do poluvremena uspela da se vrati u meč, pa su domaćini turnira na poluvremenu imali samo dva poena prednosti.

Početak treće četvrtine bio je najbolji deo utakmice za izabranike Aleksandra Đorđevića. Srbija je polovinom treće deonice stigla do svoje najveće prednosti (54:46). Argentinci su, ipak, sprečili Srbiju da se odlepi, pa se u poslednju četvrtinu ušlo
sa izjednačenim rezultatom.

Rezultatska ravnoteža trajala je tri-četiri minuta, kada je Karlos Delfino sa pet vezanih poena poveo svoju ekipu ka pobedi – 66:62. Odgovor je stigao preko sjajnog zakucavanja Miroslava Raduljice, na asistenciju Miloša Teodosića (68:66), da bi zatim kapiten Srbije zbog povrede prsta šake morao da napusti igru.

Košarkaši Argentine su potom pogodili tri trojke i rešili pitanje pobednika.

U selekciji Srbije najefikasniji je bio Miroslav Raduljica sa 13, dok su Miloš Teodosić i Vladimir Štimac ubacili po 12 poena. Karlos Delfino je bio najefikasniji na meču sa 21 poenom, a Andres Noćioni je postigao 19.

Srbija će treći meč na turniru "Super 4" igrati u ponedeljak protiv Hrvatske od 23.00 po našem vremenu.

Izvor: Novosti

Pogledajte još