BEZ POKEMONA U RIJU: Organizatori OI razočarali sportiste

Neki sportisti već su podelili svoje nezadovoljstvo putem društvenih mreža.

"Volela bih da mogu da jurcam po olimpijskom selu za pokemonima. Nije problem, ali bilo bi dobro da možemo da radimo nešto zabavno", rekla je Ana Grin, fudbalerka Novog Zelanda, koja je samo jedna od onih koje su "zaražene" novom interaktivnom igrom.

Na pitanje šta će raditi u Riju bez pokemona, odgovorila je: "Treniraću."

Igrači koji već imaju instaliranu igru na telefonima, mogu da vide digitalnu mapu, ali na njoj nema "pokestopa" i samih pokemona. To izgleda kao da se nalazite na velikom fudbalskom terenu, ali bez protivnika, lopte ili golova.

Metju Sarmento, reprezentativac Kanade u hokeju na travi, kaže da će imati više vremena da upozna druge sportiste, ali i da bi voleo da se igra aktivira u Brazilu, "jer je nekad dobro skrenuti misli sa bitnih stvari".

Iako nema pokemona, sportistima će u Riju biti dostupno 450.000 kondoma (od čega 100.000 ženskih), što je tri puta više nego na Olimpijskim igrama u Londonu pre četiri godine.

Zvaničnici kažu da broj kondoma nema veze za zika virusom, koji može izazvati pobačaj ili deformitet kod beba koje su rodile zaražene majke.

Otvaranje Olimpijskih igara zakazano je za petak, a da li će njemu prisustvovati pokemoni, ostaje da se vidi.

Izvor: RTS

Pogledajte još