DETALJI TRAGEDIJE NA RTNJU: Namamio ženu na ručak pomirenja, pa je ubio

Dejan Canić (52) iz Sokobanje ubio je svoju suprugu Marinu (39), a potom je izvršio samoubistvo. Tela bračnog para koji je nestao pre dva dana pronađena su juče ujutru na planini Rtanj.

Kako prenosi Kurir, Dejan, koji je bio u svađi s Marinom, najverovatnije zbog ljubomore, predložio je u nedelju supruzi da se pomire i da odu zajedno u jednu kafanu na Rtnju.

Pakleni plan

- Svađe je bilo i neposredno pre tragedije. Dejan se potom navodno pokajao i izvinio supruzi. U znak pomirenja predložio joj je da odu na ručak, što je ona prihvatila. Međutim, on je planirao nešto mnogo gore - priča izvor blizak istrazi.

Kako saznajemo, dok se Marina spremala za odlazak na ručak pomirenja, Dejan je odjurio do stana u gradu i od jedne rođake uzeo pištolj.

- Rođaka ga je videla uznemirenog i posumnjala je da sledi neka nevolja, pa je obavestila ostale ukućane. Međutim, njih dvoje su se u međuvremenu odvezli, a niko nije znao u kom su pravcu otišli. Kad se sutradan nisu pojavili, rodbina je slučaj prijavila policiji. Posle pretrage terena, Cenići su nađeni mrtvi na jednom poljskom, nekada vojnom putu na Rtnju, u ataru sela Rujišta. Pretpostavlja se da je zločin izvršen u nedelju oko 22 sata. Dejan je pucao u suprugu iz pištolja, a potom izvršio samoubistvo pucajući sebi u glavu. Leševi su nađeni oko 25 metara od glavnog puta - navodi naš sagovornik.

Dejan i Marina su ostavili za sobom dve maloletne ćerke, jednu na početku osnovne, a drugu na startu srednje škole. Komšije kažu da je uzrok tragedije najverovatnije ljubomora.
- Marina je bila vesela, druželjubiva i ljubazna žena, što se izgleda nije dopadalo Dejanu, pa je povremeno dolazilo do bračnih razmirica.

Dejana treba spaliti

- Marina je bila divna žena. U prodavnici koju je držala uvek je bila ljubazna prema svima. Često smo zajedno vodile decu u školu. Bila je pažljiva i brižna majka. Verujem, i uzorna supruga. Ali ako je tačno da ju je Dejan ubio, ne treba ga sahranjivati, već spaliti - kaže Marinina prijateljica.

Težak život

MARINU USVOJILA TETKA

Poznanici kažu da je Marina kao devojka došla iz sela Prekonozi.

- Usvojila ju je tetka Slavka koja ju je školovala. Nakon udaje sagradila joj je u dvorištu prodavnicu koja je registrovana na Marinino ime. Suprug Dejan bio je zaposlen u Tehničkom pregledu „Uzor“ u Sokobanji. Naizgled su bili srećna porodica - pričaju poznanici Cenića.

Izvor: Kurir

Pogledajte još