Božo Vrećo o "Koštani": Nisam pobegao, odustao sam jer patim od neizlečive bolesti

Vrećo je nakon napuštanja predstave "Koštana" u režiji Kokana Mladenovića, podigao veliku medijsku prašinu, s obzirom na to da članovi ekipe koja radi na ovoj predstavi nisu bili nimalo blagi na rečima prema njemu.

- Pre svega hvala vam što ste mi pružili priliku da iznesem mišljenje, jer je jako bitno sagledati obe strane. Tek sada sam smogao dovoljno snage da ispričam priču koja je vezana za moje zdravstveno stanje. Nikada nisam bio suočen sa situacijom kada moram da odustanem od nekog projekta radi mog zdravlja. To se nažalost sada desilo i ja ne mogu da krivim nikoga tu. Splet okolnosti, moj odnos sa rediteljem nije bio u harmoničnom stanju. Sve što se dešavalo u vezi sa predstavom nije vodilo nečemu čemu sam se nadao - kazao je Vrećo za N1.

- Ja bolest nisam hteo da obelodanim i pričam na sva zvona. Kada imate epilepsiju, pokušavate da to držite u tajnosti i trudite se da vas ništa ne može dovesti u to stanje da morate da pričate o tome. Na koncu svega, ja moram da se branim jednim takvim nalazom i sličnim stvarima. Jako mi je teško jer je to bolest koja nije izlečiva i s kojom se ja borim od 18. godine. To nije nešto od juče i ja na to ne mogu da utičem - dodao je on.

Vrećo je istakao da je cela atmosfera rezultirala tako da on ne može da podnese pritisak i stres.

- Cela situacija rezultirala je tako da moje telo ne može da podnese fizički pritisak i stres. O toj predstavi sam zaista, nekako, mnogo ulagao i nadao se. Pisao sam i pričao o tome. Za mene je 'Koštana' sloboda i hrabrost da budeš svoj u ovom suludom svetu. Sama realizacija predstave u konačnici i prelaskom u Novi Sad i Tivat nije vodilo tome i to je vodilo narušavanju mog zdravlja. Tek sada sam smogao dovoljno snage, oslabio sam tri kilograma i imam nove terapije - objašnjava Vrećo.

Kazao je da je jedini razlog njegovog odstupanja od predstave njegovo zdravstveno stanje.

- Tek danas je bilo vreme da se oglasim na sve klevete i neistine jer u tom trenutku ja ne želim da ispravljam nečije navode i reči. Svi su odreagovali kako jesu, ali jedini razlog mog odstupanja od projekta je moje zdravstveno stanje - ističe on.

Vrećo kaže da je u projekat ušao prijateljski sa Kokanom Mladenovićem i da su priča i realizacija predstave sasvim različite struje.

- U samom startu je to nailazilo na otpor i nesuglasice što se tiče puno nekih stvari. Ja sam neko ko se profesionalno bavi ovim poslom i nikako sebi ne bih mogao dozvoliti neku grešku po tom pitanju. Čak i dan kad sam se osećao loše i odlučio da napravim rez i napustim sve, vi tada ne možete da se oduprete tome. Morate da ispratite sve i da se zaštitite. Imao sam razgovor sa produkcijom gde sam rekao da im ne treba neko ko će se srušiti na sceni. Nije tačno da sam pobegao i da se nisam nikome javio. Pre svega prethodio je razgovor. Produkcija je ostala negde nedorečena u svemu. Oni su preneli sve što je trebalo Kokanu. Imali smo jutarnju probu na kojoj je došlo do prepirke i nesuglasica. Ceo dan sam se osećao loše, ali jedini glumac koji je ušao u sobu je glumac Dugalić koji me je zatekao u tom stanju. Pitao me kako sam i jedino što se sećam da sam rekao da se osećam loše - objašnjava Vrećo.

Na pitanje da li je znao da u slučaju odustajanja od predstave mora da isplati novčanu naknadu, Vrećo je kazao:

- U samom ugovoru postoji jedna od tačaka, jer nikada ne bih potpisao ugovor koji nema takvu jednu tačku. Radi se o tome da ako se ne osećate dobro da se možete povući iz projekta i platiti određeni iznos zbog toga. Ja sam taj ugovor potpisao svesno i krenuo sam sa celim procesom potpisujući takav ugovor. Ukoliko dođe do sudskog procesa, tu sam i ne bežim od svega toga. Jedini razlog mog izlaska je zdravstvena situacija - poručio je on.

Izvor: N1

Pogledajte još