"LISTENING TO THE FILMS": Dečja filharmonija na letnjoj turneji u regionu

0

Regionalna dečja filharmonija okuplja mlade muzičare iz Ljubljane, Zagreba, Sarajeva, Beograda i Skoplja kako bi usavršili postojeće i stekli novo znanje iz oblasti muzike, i doprineli kulturnoj razmeni među najmlađima u regionu, kroz kreiranje inovativnih muzičkih sadržaja.

Letnja turneja počela je boravkom orkestra u Ljubljani, na letnjoj akademiji „Branimir Slokar“ koja je jedna od najposećenijih letnjih akademija u Evropi u oblasti klasične muzike, gde će se održati prvi koncert 10. avgusta u koncertnoj dvorani hotela Grand Union.

Sledeći nastup biće održan u Zagrebu 11.08. u Letnjem kinu Gradac,a svoj dolazak je najavio i gradonačelnik Zagreba, gospodin Milan Bandić. Za kraj avgusta planiran je veliki koncert u Beogradu.

Na repertoaru pod nazivom “Listening to the Films” naći će se muzika filmskih hitova „Roki“, „Pirati sa Kariba“, „Bilo jednom na Divljem Zapadu“, „Ratovi zvezda“, „Šindlerova lista“, „Skyfall“ i drugih. Svi koncerti biće besplatni za publiku.

Regionalna dečja filharmonija (Unated Children Philharmonic Orchestra) je projekat u organizaciji fondacije „Deca deci“ započet 2015. godine u Beogradu, kada je orkestar prvi put nastupao u Kolarčevoj zadužbini na tradicionalnom Novogodišnjem gala koncertu, pod dirigentskom palicom Žive Ploj Peršuh.

Čanovi Dečje filharmonije su talentovani đaci nižih i srednjih muzičkih škola, dobitnici nagrada na prestižnim domaćim i međunarodnim takmičenjima. Neki od njih su dugogodišnji korisnici instrumenata fondacije „Deca deci“, koja na taj način pomaže njihovo školovanje i profesionalno napredovanje.

Dečja filharmonija je osnovana je 2007. godine. Svojim aktivnostima fond podržava razvoj i školovanje mladih muzičkih talenata Srbije i popularizuje muzičko obrazovanje i klasičnu muziku. Takođe, fondacija „Deca deci“ u saradnji sa fondacijom „Novak Đoković“ organizuje i javne časove muzike u cilju edukacije i razvoja dece predškolskog uzrasta.

Foto: Promo

Ostavite komentar

Your email address will not be published.