ODUVALE FAVORITE: Košarkašice senzacionalno do polufinala Igara!

Košarkašice Srbije napravile su herojski podvig! Pobedile su Australiju u četvrtfinalu Olimpijskih igara sa 73:71, iako su rivalke bile apsolutni favorit!

Bez ikakvog suvišnog respekta prema favoritima za medalju, evropske šampionke ušle su u žestoku borbu i Danijel Pejdž imala je velike zasluge za početno održavanje koraka.

Čak ni serija Kembidž i Barton nije obeshrabrila izabranice Marine Maljković, mlada Dragana Stanković je pokazala spremnost za velika dela mini-serijom, a odlična odbrana donela je podlogu za prednost i 16:13.

U napetoj završnici prve deonice, Nevena Jovanović bila je precizna sa linije penala i izjednačila na 20:20. Mali pad i serija 0:7 razdrmao je Anu Dabović, WNBA igračica nanizala je čak 11 poena i iznela veliki teret do kraja poluvremena, kada se povredila Sonja Petrović. U suzama je ostala posle pada zbog jakih bolova u levom ramenu, a u nastavku je stisla zube i zaigrala najbolje što ume.

Trojkama su Sonja i Danijel Pejdž održale egal, preokret je dočekan polaganjem Tamare Radočaj za 51:50, beskompromisna borba uvedena je u odlučujući period.

Igralo se koš za koš do 39. minuta, naše dame su povele sa 68:67 samo 90 minuta pre kraja, kada je vrhunska odbrana sprečila novi koš Australijanki. I 27 sekundi pre kraja, bilo je +3 i sav pritisak prebačen je na favorizovanu selekciju.

Na ivici nerava bila je Ana Dabović pri poslednjim slobodnim bacanjima, sprečen je šut za tri vrhunskom odbranom, a kada su se potpuno uspaničile rivalke, bilo je jasno da je vreme za slavlje izabranica Marina Maljković, koje će igrati protiv Španije ili Turske (19.30).

Izvor: Blic

Pogledajte još