ISPISALE NOVU STRANICU U SPORTSKOJ ISTORIJI: Košarkašice Srbije osvojile bronzu u Riju

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas selekciju Francuske sa 70:63 (18:10, 9:17, 28:15, 15:21) i osvojila bronzanu medalju na Olimpijskom turniru u Riju.

Izabranice Marine Maljković donele su srpskom olimpijskom timu osmu medalju na Igrama u Riju i još jednom obradovale Srbiju, nakon što su se prošle godine popele na krov Evrope, pobedom u finalu baš protiv Francuske.

Najefikasnija u pobedickom timu bila je Jelena Milovanović sa 18 poena, Ana Dabović je imala 11, a po 10 Danijel Pejdž i Sonja Petrović, dok je kod Francuske najbolja bila Endene Mijem sa 18.

Srpske košarkašice odlicno su otvorile duel, stekle dvocifrenu prednost, ali su se Francuskinje već do poluvremena vratile i povele, ali se na odmor otišlo u egalu (27:27).

Odlučujici trenuci meča desili su se od 25. do 28. minuta kada je Srbija napravila fantastičnu seriju 16:0 (53:40) na krilima trojki Petrović, Cado i Radočaj.

Košarkašice Srbije su do kraja bez problema sačuvale prednost za veliko slavlje na terenu, ali i tribinama, gde su imale podršku i selektora muške selekcije Aleksandra Ðorđevića.

A photo posted by Nevena Jovanovic (@neca_9) on

Izvor: Tanjug

Pogledajte još