SRPSKI DIZAJNERI UZ SERBIA FASHION WEEK NA NAJTRAŽENIJIM MODNIM PISTAMA SVETA

Zahvaljujući ugovoru koji je potpisala Nacionalna Komora za Modu Srbije sa platformom Art Hear Fashion- USA, od ove godine, dizajneri Serbia Fashion Week-a imaće priliku da predstave svoje kolekcije na najprestižnijim Nedeljama mode u Americi – Njujorku, Los Anđelesu, Majamiju i Vašington DC-u. Tokom februarskog izdanja New York Fashion Weeka, koje broji preko milion i po medijskih objava, to su učinili Zvonko Marković, Bata Spasojević i Marina Mićanović, a od 11. do 15. septembra, na New York Fashion Weeku, priliku da njihove kreacije vidi svetska modna elita imaće Vasilije Kovačev, Bata Spasojević i Vesna Milošević iz Srbije, kao i Sanja Bobar i Ibrahim Vukelj iz Crne Gore.

Rame uz rame sa najvećim svetskim imenima mode kao što su Herve Leger, Calvin Klein, Sherri Hill, Tommy Hilfiger, Vera Wang i drugi, Sanja Bobar i Ibrahim Vukelj imaće reviju 12. septembra, dok će Vasilije Kovačev, Bata Spasojević i Vesna Milošević predstaviti svoje kolekcije na zatvaranju NYFW, 14. septembra.

U čast učešća naših kreatora na New York Fashion Week-u, Konzulat Republike Srbije u Njujorku, organizovaće i ovoga puta svečani prijem i izložbu 13. septembra, na kojem će biti predstavljeni radovi Bate Spasojevića, Vasilija Kovačeva i Vesne Milošević.

Nedelja mode u Njujorku predstavlja više od same lepote i mode. Nastao je 1943. godine kao potreba američkih kupaca i modnih novinara koji nisu imali mogućnost da putuju u Pariz. Počevši od 1993. godine, svakakog februara i septembra, Njujork postaje centar svetske mode. Tu se održava ovaj planetarno prepoznatljiv događaj gde se na jednom mestu susreću najbitniji blogeri, dizajneri, novinari, poznate ličnosti, modeli i diznajeri. Koliko je značajan ovaj dogadjaj govori činjenica da je za nedelju dana NYFW posetilo više od 100 000 hiljada posetilaca, koji su za državu doneli više 500 miliona dolara.

Počinje prijavljivanje modnih dizajnera za Serbia Fashion Week, najveće modno dešavanje u Jugoistočnoj Evropi.

(old_image)

Prijava za učešće na Serbia Fashion Weeku, koji će biti održan od 07. do 13. novembra 2016. godine u Master centru Novosadskog sajma, zvanično je počela! Dizajnerima Serbia Fashion Weeka pruža se jedinstvena prilika da prikažu svoje kolekcije na modnim pistama celog sveta! SFW omogućio je brojnim domaćim dizajnerima da ostvare svoje snove i učestvuju na najprestižnijim Nedeljama mode! Posredstvom SFWa, naši dizajneri su se predstavili u Njujorku, Parizu, St. Peterburgu, Atini, kao i u Kini, Holandiji Belorusiji, Rumuniji i mnogim drugim Nedeljama mode.

Tokom novembarskog izdanja Serbia Fashion Weeka, očekuje se oko 30.000 posetilaca, preko 50 dizajnera iz Srbije, regiona i sveta, dolazak novinara iz regiona, kao i najprestižnijih medija kao što su Vogue, Harper’s Bazar i mnogi drugi.

Budite deo jedine licencirane Nedelje mode u Srbiji! Neka Vaš rad zablista punim sjajem na pistama Serbia Fashion Weeka. SVI ZAINTERESOVANI DIZAJNERI SE MOGU PRIJAVITI TAKO ŠTO ĆE SVOJ UPIT ZA UČEŠĆE POSLATI NA MEJL: serbiafw.designers@gmail.com

Pogledajte još