Zlatna Ivana pokorila Lozanu

0

Najbolja atletičarka Srbije Ivana Španović osvojila je Dijamantsku ligu pošto je pobedom u Lozani stekla nenadoknadivu prednost u odnosu na ostale rivalke.

Ivana nas je obradovala osvojenom bronzanom medaljom u Riju pre tačno sedam dana, a onda nam je jednom fotografijom pokazala da nije teško biti čovek. Sada nam je priredila novi razlog za slavlje.

Naša najuspešnija atletičarka u Lozani je skočila 6,83 metra, što joj je bilo dovoljno da bude ispred ostalih. Iza nje su ostale Lorejn Ugejn iz Velike Britanije (6,71), Darija Klišina (6,50), Šara Prkotor (6,48) i olimpijska šampionka Tijana Bartoleta (6.46).

To znači da je Španovićeva ovim trijumfom u švajcarskom gradu osvojila deset novih bodova, pa sada ukupno ima 46. Taj skor je pred poslednja dva mitinga nenadoknadiv za njene najbliže rivalke Britni Ris (16 bodova), Kristabel Niti (15) i Bartoletu (13).

Ukupnom pobedom u Dijamantskoj ligi Ivana će biti nagrađena sa 40.000 dolara, a četiri trijumfa na dosadašnjim mitinzima doneli su joj još toliko.

Izvor: 24sata.rs

Foto: Instagram Ivana Spanovic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.